Gouda wil probleemgezinnen de stad uit

De Goudse burgemeester Wim Cornelis wil complete probleemgezinnen permanent uit zijn stad verbannen. Het gaat om bijna allemaal Marokkaanse gezinnen. Dat zegt hij vandaag in een interview met het Algemeen Dagblad.

Volgens burgemeester Wim Cornelis (PvdA) weigeren probleemgezinnen van de vaak jonge daders mee te werken om het gedrag van hun kinderen te verbeteren. Ook ontkennen ouders dat er problemen zijn, terwijl de kinderen zich te buiten gaan aan vernielingen, overlast en mishandelingen. ,,Dan zit er niets anders op ze uit de stad te zetten,” aldus Cornelis in de krant.

Afgelopen weekend nam de kritiek op de Goudse burgemeester toe. Inwoners van de probleemwijk Oosterwei en gemeenteraadsleden waren de bagatelliserende en sussende woorden van de burgervader meer dan zat.

2 REACTIES

  1. Zo het mocht eens tijd worden, dat de heer burgemeester eens in actie kwam, en nu het nog waar maken, want inderdaad, er zijn er genoeg ouders die doen net of hun neus bloed, en van niets af weten, terwijl zij wel degelijk op de hoogte zijn van hun criminele zoon(s), en hun activiteiten, er moet toch een keer een eind komen aan deze gasten, heropvoeden of op het eerste beste vliegtuig naar Nador. veel van deze hersenloze kinderen verpesten het voor de goed willende Marokkaanse jongeren die iets willen maken van hun toekomst, en hun geld willen verdienen op een eerlijke manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.