PVV-Kamerlid veroordeeld wegens ontucht

PVV-Kamerlid Eric Lucassen(links) is in 2002 veroordeeld wegens ontucht. Hij was indertijd sergeant bij de Koninklijke Landmacht en instructeur bij het Schoolbataljon in Ermelo. Daar verrichte hij seksuele handelingen met twee minderjarige soldates in opleiding. Dat meldt RTL Nieuws.

Lucassen was eerder deze week in het nieuws omdat hij voormalige buren zou hebben bedreigd en geïntimideerd. PVV-leider Wilders zei toen deze zaak tot de bodem te gaan onderzoeken. Nu komt daar deze ontuchtzaak nog bij. Politiek leider Geert Wilders wilde niet reageren, ondanks herhaalde verzoeken van RTL.

Het is niet de eerste keer dat een PVV Kamerlid in opspraak raakt. Eerder werd bekend dat PVV Kamerlid Dion Graus in oktober 2002 zijn vrouw, destijds 8 maanden zwanger, zou hebben mishandeld. Zij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Ook zou Graus zijn toenmalige schoonvader met de dood hebben bedreigd. Verder zou hij een vrouw met wie hij een buitenechtelijke relatie had, hebben bedreigd en gestalkt. Alle betrokkenen deden aangifte tegen Graus.

PVV Kamerlid Marcial Hernandez werd op 29 september 2010 in Den Haag aangehouden op verdenking van geweldpleging. Hij zou een kopstoot hebben uitgedeeld aan een 30-jarige medewerker van het ministerie van Economische Zaken en bracht daarom de nacht op een politiebureau in die stad door. Het slachtoffer had hiervan aangifte gedaan.

En Kamerlid Hero Brinkman, die erkende dat hij een drankprobleem heeft, werd in de nacht van 22 op 23 september 2009 opdringerig in het perscentrum van de Tweede Kamer, Nieuwspoort. Nadat een medewerker hem weigerde drank te serveren omdat hij al dronken was, probeerde de politicus zelf drank te pakken achter de bar. De barman meende dat Brinkman hem hierbij in het gezicht sloeg.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni was er ook gedoe met de kandidatenlijst van de PVV. Drie kandidaten trokken zich om uiteenlopende redenen terug, na publiciteit over hun verleden.

20 REACTIES

 1. Wat een leuk clubje heeft geertje bij elkaar verzameld:

  PVV-kamerlid Dion Graus (mishandeling zwangere vrouw)
  •PVV-kamerlid Hero Brinkman (bedreiging buurman met bijl, mishandeling barman bij perscentrum Nieuwspoort)
  •PVV-kamerlid Marcial Hernandez (nachtje in de cel wegens uitdelen kopstoot)
  •Aspirant PVV-kamerlid Markuszower (zwaaien met een wapen)
  •PVV-adviseur Belien (bloederige verhalen over moslimroofdieren)
  •PVV-kamerlid Joram van de Klaveren (Poseerde met vuurwapen)
  •PVV-kamerlid Raymond de Roon (Lid van extreemrechtse beweging die in Nederland een militaire dictatuur wou vestigen a la kolonelsregime in Griekenland en knieschotliefhebber)
  •PVV-kamerlid Bosma (wou Clairy Polaks neus afhakken)
  En natuurlijk de leider van de PVV is zeer loyaal aan de zionist honden

 2. Gave score toch!!
  23 zetels en 40 % is in aanraking geweest met Jusitie of heeft gedrags en of alcohol problemen.
  De score van de Marokkaanse gemeensschap staat op 14 %.
  De PVV is dus ruimschoots winnaar en dat moet men respecteren.
  Deze “overwinning ” is ons Geertje van HARTE GEGUND.
  Ik wens hem nog heel veel van deze overwinningen toe desnoods dagelijks.
  Ook heeft één van zijn geldschieters uit de VS aangekondigd de geldstroom te heben gestopt vanweg deze feiten.
  KOM OP GEERTJE ,LAAT JE NIET KENNEN,GA VOOR HET KAMPIOENSCHAP TOPCRIMINELEN IN DE POLITIEK !!!!!!!

 3. Biografie
  Eric Lucassen
  donderdag 17 juni 2010 13:36

  Eric Lucassen, geboren 12 november 1974 te Amsterdam.
  Politieke Partij: PVV

  Functie
  Lid Tweede Kamer PVV (vanaf 17 juni 2010)

  Opleiding

  Atheneum (niet voltooid), Sweelinck College te Amsterdam
  Koninklijke Militaire School te Weert

  Vorige functies

  Onderofficier bij de Koninklijke Landmacht (1993-2005)
  Docent digitale muziekproductie (2005-2010)

  Persoonlijk
  Woont in Zandvoort

  Uitspraken
  ‘De afgelopen jaren is mij steeds duidelijker geworden dat democratie en vrijheid veel dichter bij huis bevochten moet worden. Hier, in ons eigen land.’ (Website PVV)

  Henk zegt:

  Met zijn knuppel verloor hij weleens een druppel
  In zijn eigen land met de soldates in zijn mand
  is hij uiteindelijk gewoon in de bajes belandt!!!

 4. Hahahah wat een achterlijk reactie van peter = de naam zeg. Zal me niet verwonderen als die Peter ook zo een ontucht plegende schoft is en het daarom voor ze opneemt. Tsja hij voelt zich aangevallen nu de ware aard van zijn rechtse vriendjes steeds meer naar buiten komt. En dan probeert hij het gedrag van de PVV’ers goed te praten door te wijzen dat anderen ook fout zijn. Hilarisch!! En zooooo achterlijk. Euh, Peter het onderwerp hier is PVV niet PvdA hoor schlemiel…

 5. Is in opspraak zijn exclusief voor PVV’ers?

  De oppositie smult weer van het in opspraak zijn van een PVV-Kamerlid. Lucassen in dit geval. Hij zou zijn buren hebben bedreigd, alleen maar omdat hij boos was omdat hun hond op zijn stoep poepte. Dat er iets meer aan de hand was dan dat, maakt een artikel in de Dagelijkse Standaard duidelijk. Dit pleit het gedrag van Lucassen natuurlijk niet goed, laat daar geen misverstand over bestaan, maar legt wel wat nuance bloot, waarom hij tot zijn gedrag overging.

  Maar er is nog meer aan de hand, inmiddels kwam namelijk ook aan het licht dat Lucassen in 2002 veroordeeld zou zijn voor ontucht, toen hij sergeant was bij de landmacht en instructeur bij het Schoolbataljon in Ermelo, zo meldt RTL. Het is dus zaak dat de PVV hier wat actie laat zien en zich af gaat vragen of deze Lucassen nog wel gehandhaafd kan worden. Het wordt een aardig schandaal inmiddels.

  ‘Typisch PVV’ hoor je de mensen al roepen, ‘de PVV is weer in opspraak’. Maar hoe zit het met andere partijen als het om schandalen gaat? Is in opspraak komen echt voorbehouden aan Kamerleden van de PVV? Nee, schandalen blijken geenszins exclusief toe te schrijven aan de partij van Wilders.

  Neem bijvoorbeeld de PvdA. Was dat een partij met louter mensen van onbesproken gedrag, of mankeerde daar in de loop van de tijd ook nog wel eens het één en ander aan. Ja, daar mankeerde zeker nogal eens wat aan.

  De liberale website Lux et Libertas, heeft het mooi op een rijtje gezet, en zette er een leuk filmpje bij.

  En wat te denken van de dubieuze achtergrond van GroenLinks, ook daar zijn de nodige schandalen van te vinden.

  En wie kwamen er onder anderen van willekeurige partijen ooit allemaal in opspraak?

  Het meest recentelijk was natuurlijk Jack de Vries met zijn overspel, maar er waren er meer die voor schandalen zorgden:

  Rob Oudkerk
  De PvdA-politicus stapte in 2004 op als wethouder in Amsterdam nadat hij in opspraak was gekomen wegens prostitutiebezoek. De zaak komt aan het rollen door een column van Heleen van Royen. Oudkerk had Van Royen toevertrouwd dat hij van porno houdt, prostituees bezoekt en eens per jaar cocaïne snuift. Als de Volkskrant meldt dat Oudkerk met zijn bordeelbezoek is gechanteerd, is het hek van de dam, en al helemaal als later blijkt dat Oudkerk de weinig verheffende tippelzone aan de Theemsweg heeft bezocht.

  Ruud Lubbers
  Oud-premier Lubbers werd in 2001 benoemd tot VN-Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen. In 2004 komt Lubbers in opspraak nadat VN-medewerkster Cynthia Brzak een klacht indient wegens ongewenste intimiteit. Lubbers zou Brzak in het voorbijgaan bij de heupen hebben vastgegrepen. Als de kwestie blijft opspelen, wordt de positie van Lubbers onhoudbaar. In 2005 treedt hij vanwege de zaak af. In het kielzog van de zaak zeiden nog vijf andere vrouwen door de oud-premier te zijn lastiggevallen. Dat is nooit bewezen.

  Paul Depla
  In november 2007 ging de gemeenteraad van Nijmegen serieus in debat over de vraag of PvdA-wethouder Paul Depla zich oraal had laten bevredigen door een VVD-raadslid in een fietsenstalling. Depla overleefde het debat; hij en de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf stelden dat om een privé-zaak ging.

  Harry van Bommel
  SP-Kamerlid Harry van Bommel kwam in 2008 in opspraak, nadat hij in Jordanië een ambassademedewerkster iets te vrijmoedig had benaderd. De vrouw deed aangifte. Vervolgens doken in de media meer verhalen op waarin Van Bommel al te vrouwvriendelijk gedrag vertoonde. Zo zou hij op twee spreekbeurten intiem zijn aangetroffen met studentes. Van Bommel kwam er uiteindelijk af met een officiële berisping van de SP.

  En dit is nog maar kleine greep uit wat er allemaal te vinden is aan incidenten bij andere partijen. Het is niet mijn bedoeling om hiermee andere partijen dan de PVV in een kwaad daglicht te stellen, maar om aan te tonen dat de PVV niet het alleenrecht heeft op schandalen. Er zijn van elke politieke partij wel de nodige schandalen te vinden, wanneer men er naar zoekt.

  Ik ben niet echt een PVV fan, maar wil alleen de nodige nuance aanbrengen wanneer men de PVV als de partij van de schandalen of de besmette Kamerleden wil neerzetten. Overal waar mensen werken worden fouten gemaakt en overtredingen begaan. Het zijn allemaal tenslotte mensen niet waar?

  Daarbij was het voor de PVV ook niet makkelijk om na hun zetelwinst snel nieuwe mensen te vinden om zo’n zetel in te vullen. Dat iedereen dan niet volledig gescreend kan worden op elke misstap ooit begaan, is daar inherent aan. Dat je dat wel moet oplossen, is een feit. En ik ben benieuwd hoe de PVV hiermee om zal gaan. En terwijl de oppositie juicht bij dit soort nieuws, omdat zij de PVV graag op de bek zien gaan en liever nog vandaag dan morgen, kan ik het alleen maar jammer vinden voor de PVV.

 6. En Geert maar zeggen: “Ich habe es nicht gewusst”. Als je tegenwoordig zelfs als beveiliger in de plaatselijke Lidl helemaal uitgelicht wordt op eventuele strafblad en mag je zelfs niet een bekeuring hoger dan 1000 euro hebben kan de PVV met de meest weerzinwekkende dingen in de tweede kamer komen.
  Maar Geertje toch. Als ge nog niet eens met wie u om moet gaan en 205 van uw kandidaten crimineel zijn, hoe kunt ge dan andere verwijten maken.
  Hetzelfde geldt voor onze huiszionist Peter die de daden van de enige overgebleven apartheidsstaat (ja mensen met nog echte apartheidswetten voor niet-Joden versus Joden en zelfs Joden onderling, waarbij Ashkenazische Joden de beste rechten hebben en de FalashaJoden de slechtse) die de Palestijnen op verschrikkelijke wrede wijze onderdrukt goedpraat.
  Maar Petertje.U haalt een slechte voorbeeld aan met Ali lastpak. Ali Lazrak is nooit om zijn kwaliteiten of kennis in de tweede kamer gekomen. Zelfs zijn Nederlands was beroerd. Het enige wat Ali Lazrak had is een verdorven huichelachtige en verraderlijke karakter. Het kwam de SP goed uit om haar nationalistische rasctische geest uit de fles te kunnen halen met deze Ali Lazrak. De SP heeft veel problemen gehad met haar rasischtische standpunten in begin jaren 80. Ze heet daarom die geest maar in de fles terug gestopt totdat zij in Lazrak een oplossing zag om zijn Marokkaanse achterban te schofferen. Maar wat de SP over het hoofd zag en vele kortzichtige mensen is dat iemand die onbetrouwbaar is jegens zijn achterban ook onbetrouwbaar is tegen over iedereen. En dat heeft de SP gemerkt ook.

 7. Die Peter knipt en plakt meningen van andere sites, heeft hij geen eigen mening?

  Vergeet dan niet om deze reacties erbij te knippen en plakken:

  * Die zaken bij andere partijen, waar je het over hebt, die werden OOK breed uitgemeten. Ik zie je punt dus niet. Komt een beetje over als: ‘Ja, maar hullie doen het ook!’ En dat is ook zo, en daar krijgen ze dus ook de wind van voren om. Nu is het Lucassen. Ik zie je punt niet.

  * De schandalen waarover ik hier lees leiden niet tot een gerechtelijke veroordeling. Nuanceverschil?

  — En even voor de nuance: Lucassen is veroordeeld voor seksuele handelingen met twee minderjarige soldates. Ik weet niet waarom je die man verdedigd.

 8. Geertje wilde bouwen,
  een land enorm groot
  Daarvoor moesten “anderen” wijken
  hoewel de wet hem dat verbood
  Geertje wilde zijn gram weer halen
  en richtte ene partij op die de islam verbood
  Geertje kwam in de 2e kamer en zag bijna zijn kans
  tot een kamerlid van hem in een kazerne lag te neuken
  met soldates, nog niet zo groot
  toen stond hij lullig in de camera’s te kijken
  en zag een puinhoop
  zo enorm GROOT
  Waarna hij zelf zijn eigen partij verbood!!!

 9. Eric Lucassen in Ermelose ontuchtzaakErmelo’s Weekblad
  11 nov 2010 print dit artikel

  ERMELO – Het was een geruchtmakende ontuchtzaak in 2002. Tien militairen misbruikten meisjes van rond de zeventien jaar. De mannen werden veroordeeld tot relatief milde straffen: Enkele weken cel en een paar honderd euro boete.

  Eric Lukassen, kamerlid van de PVV.
  Het is de tweede keer dat Eric Lucassen (kamerlid voor de PVV met in zijn portefeuille Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken, Wonen, Wijken) in opspraak komt. Onlangs al vanwege bedreigingen aan buurtbewoners in de Badelochstraat in Haarlem-Noord, nu vanwege een seksschandaal in de Generaal Spoorkazerne in Ermelo. Lucassen maakte toentertijd deel uit van een groep van tien mannen die jonge meisjes misbruikten voor het behalen van diploma’s. De meisjes waren rond de zeventien jaar oud.
  De tien mannen beweerden dat het ging om vrijwillige seks en dat het gebeurde tijdens vrije tijd zodat de leerlingen niet onder hun gezag vielen. Hier kwamen ze echter niet mee weg en werden veroordeeld.
  De zaak was geruchtmakend in Ermelo, dat een tijdje de bijnaam ‘spermelo’ kreeg. De zaak werd openbaar toen enkele meisjes niet gediend waren van seks en vertelden dat anderen hun diploma hadden bemachtigd door toe te geven aan seksuele handelingen. De mannen werden veroordeeld tot een celstraf tot zes weken en boetes tussen de vijfhonderd en 750 euro.

 10. tja, dit is behoorlijk te wijten aan de constructie van zijn partij en zijn relatief snelle opkomst. hij kan niet putten uit bijvoorbeeld gemeenteraadsleden en wethouders die al een fatsoenlijke staat van dienst hebben. eigenlijk zouden daarnaast alle partijen de mogenlijkheid moeten hebben om voor ons de kandidaten te kunnen laten screenen via de aivd. tevens zal wilders als taboe-figuur zeker oa mensen aantrekken die ‘niets te verliezen hebben/elders het niet zouden redden’. hoe dan ook boeiend omdat dit kabinet maar net een meerderheid heeft. heb overigens het idee dat dit met een sisser zal aflopen.

 11. Ravnder, Inderdaad met jou postings erbij zakt het niveau duidelijk.
  Maar voor dat je naar Pathe gaat vanavond bedenk

  “Met Durex om je knuppel,
  verlies je geen druppel”

  Denk aan het publiek tijdens de voorstelling!!!!!!

 12. Ja Ravinder hij had meer keus gehad uit “ervaren raadsleden” met een fatsoenlijke staat van dienst.
  Maar ten behoeve van jou algemene ontwikkeling en brede maatschappelijke blik,type even op google in: wethouder ontucht en je zal versteld staan

  ‘Besluit raad nodig over ontuchtige wethouder’

  Van onze correspondent HELMOND – De gemeenteraad van Helmond zou antwoord moeten geven op de vraag of de van ontucht verdachte CDA-wethouder A. Putmans zijn werkzaamheden op korte termijn mag hervatten. Dat vindt zijn advocaat, mr. H. van Stiphout.

  De Helmondse wethouder werd vorige week door de politie van Lelystad voorlopig op vrije voeten gesteld na eerder te zijn aangehouden op verdenking van ontucht met minderjarige meisjes in Lelystad.

 13. wat heeft de pathe hiermee te maken?

  het gegeven dat ik hier ooit plaatste dat ik het triest vond dat op het schouwburgplein de bioscoop dicht zou moeten ivm het suikerfeest ben je blijkbaar iig nog steeds niet teboven gekomen.

  evenals het gegeven dat film met mensen uit de maghreb vaak beter zijn wanneer gemaakt buiten marokko. (met name frankrijk) wat mede te maken heeft met de mate waarin scrips/regisseurs worden gestuurd. die mening etaleerde ik ooit tijdens een artikel met een aantal voorbeelden erbij van wat wel en niet kon..

  verder zie ik het erbij halen van het artikel over de cda-wethouder niet zo. :mellow:

  iedere partij heeft wel figuren onder haar leden die bepaald niet een onberispelijke status hebben… maar de pvv maakt het zichzelf nu eenmaal moeilijker met haar constructie waarbij er sprake is van 1 lid, feitelijk een dictator, dus geen bredere partijstructuur waarbinnen mensen hun betrouwbaarheid en kwaliteit kunnen tonen. en het relatief korte bestaan + de beperkte omvang van gemeentelijke verkiezingsdeelname maakt dat ze nauwelijks kunnen putten uit raadslieden die zich hebben bewezen. zoals ik al zei, het zou een goede nieuwe regel zijn als de aivd alle kandidaten (van alle partijen) voor ons zouden mogen screenen en openbaar maken, zodat iedereen dit mee kan laten wegen bij haar stem.

  lees trouwens net dat de man mag blijven, zo laat de pvv zich wel kennen inzake kaar principes… maar ik had niet anders verwacht omdat de meerderheid ronduit miniem is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.