‘Terreurverdachten wilden massa-aanslag’

Een aanslag met meer impact en nog meer slachtoffers dan de aanslagen in Madrid van 11 maart 2004: dat stond de drie terreurverdachten die vorige week in Amsterdam zijn opgepakt, volgens de Belgische justitie voor ogen.

Doelwit: een trein vol Navo-soldaten van of naar Brussel, mogelijk het Navo-hoofdkwartier, een volgepakt sportstadion, een sportevenement, een straat met veel Joods publiek en treinen op routes waar veel Joodse Belgen reizen.

Dat blijkt uit het onderzoek van de Belgische justitie naar het terreurnetwerk waarvan de drie Amsterdamse verdachten, Samir S. (28), Soufian B. (26) en Redouan A. (25) deel zouden uitmaken, schrijft dagblad Het Parool. Een Saoediër uit Frankrijk zou de aanslag in België financieren, de wapens moesten in België worden geregeld.

De telefoons van de Amsterdammers, die tegelijk met Belgische en Duitse verdachten zijn opgepakt, werden een tijd afgeluisterd. Uit één van die taps zou blijken dat Redouan A. op 8 november een emotioneel gesprek met zijn vrouw Fatin voerde, waaruit volgens de Belgische justitie kan worden afgeleid dat hij afscheid had genomen en ‘de weg naar het paradijs’ openlag, schrijft het dagblad.

4 REACTIES

  1. De mensen die dit soort zaken echt van plan zijn zijn regelrechte phycho’s! Ze kunnen beter hun tijd besteden aan bidden en el kheir doen dan ligt de weg naar het paradijs ook open.
    Ik zeg trouwens niet dat deze mannen die nu verdacht worden ook daadwerkelijk schuldig zijn. De media is tegenwoordig ook niet (altijd) te vertrouwen. Allah wa a3lam! Mochten ze onschuldig zijn dan zal Allah ze belonen voor wat ze nu moeten doorstaan. In dat geval Allah ya koun f 3awnhoum. PSalam, vrede en peace voor iedereen!

  2. De mensen die dit soort zaken echt van plan zijn zijn regelrechte phycho’s! Ze kunnen beter hun tijd besteden aan bidden en el kheir doen dan ligt de weg naar het paradijs ook open.
    Ik zeg trouwens niet dat deze mannen die nu verdacht worden ook daadwerkelijk schuldig zijn. De media is tegenwoordig ook niet (altijd) te vertrouwen. Allah wa a3lam! Mochten ze onschuldig zijn dan zal Allah ze belonen voor wat ze nu moeten doorstaan. In dat geval Allah ya koun f 3awnhoum. Salam, vrede en peace voor iedereen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.