WikiLeaks: zendtijd Al-Jazeera te koop in Qatar

WikiLeaks blijft maar lekken, elke dag nieuwe onthullingen en smakelijke achterklap. Vandaag: een nieuwszender als onderhandelingsinstrument voor Qatar.

Volgens een gelekt document uit november 2009 gebruikt Qatar de Arabische nieuwszender Al-Jazeera als onderhandelingsmateriaal. In ruil voor belangrijke toezeggingen van andere landen, belooft Qatar volgens het document aandacht op de nieuwzender voor politici, of juist om kritische uitzendingen over politici tegen te houden, meldt dagblad de Volkskrant.

De aantijgingen gaan lijnrecht in tegen wat Al-Jazeera zegt te zijn; een redactioneel onafhankelijke nieuwsorganisatie. Ondanks enorme subsidies uit Qatar. In het verleden weigerde de emir van de Golfstaat vragen over de invloed van zijn regering op de nieuwszender te beantwoorden. In de cable staat dat het station vooral wordt gebruikt om relaties te herstellen die door uitzendingen van datzelfde Al-Jazeera verzuurd zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.