‘Naima El Bezaz bedreigd door buren’

Schrijfster Naima El Bezaz stopt met het geven van lezingen omdat ze onder meer is bedreigd met een molotovcocktail. De daders zijn buurtgenoten die in haar nieuwste roman Vinexvrouwen voorkomen, schrijft het AD woensdag.

Het boek gaat over het leven in een Vinexwijk in Zaandam, waar de schrijfster van Marokkaanse komaf al tien jaar woont met haar gezin. El Bezaz schrijft onder meer over de vele echtscheidingen en het massale gebruik van antidepressiva.

Het afgelopen weekeinde is zij volgens haar uitgever bedreigd door een buurman met een molotovcocktail, schrijft de krant volgens Nieuws.nl. Het is niet de eerste keer dat de schrijfster wordt bedreigd. In 2006 uitte ze kritiek op orthodoxe moslimmannen in haar roman De Verstotene. Daarna werd ze met de dood bedreigd.

15 REACTIES

 1. natuurlijk mag ze lezingen geven en of een boek schrijven bijvoorbeeld heel normaal !
  Het enigste waar ik me aan irriteer bij zulke type mensen is dat ze onderwerpen kiezen
  die al in deze tijd genoeg problemen afgeven. Ze weet dondersgoed dat haar eigen landgenoten het al ze moeilijk hebben. En ze ziet dat de islam wordt aangevallen op alle punten.
  En dan gaat zij vrolijk door met kut onderwerpen aanhalen. Ik denkt bij me eigen je hebt ook orthodoxe joden, Cristenen etc hoor je daar iemand over zeiken, nee hoor !

  Ze wil gewoon geaccepteerd worden door de nederlanders. Die dan haar zien als een modern intelectueele vrouw die kritiek geeft op haar eigen mensen tfou op jou WALOU SARAF. BAZZ ALIK COUHA !!!

 2. ze ziet binnen haar gemeenschap zaken die haar niet bevallen en dat kaart ze op haar manier aan, gelukkig zijn er dergelijke mensen en bestaat de mensheid niet enkel uit passieve laffaards. dit is de manier om een begin te maken met problematiek oplossen: het bespreken.

 3. Hahahaah,
  Het kan geen toeval zijn dat ze net op het moment dat haar boek uitkomt, zij bedreigd wordt.
  Tazz dit is gewoon een goedkope manier om je boek te promoten.

 4. laat haar maar hoe meer er over word gepraat hoe meer ze haar zin krijgt ,als het zo is want ik heb nog nooit van haar gehoord omdat ik zulke dingen heel snel uit mijn kop zet en me richt op de belangrijke dingen zoals palistina de media werkt voor de joden zij hebben alle media waar dan ook terwerld
  dus laat je niet afleiden mijn broeders er lijden en sterven onze broeders elke dag door de handen van de ongeloofige HOU JULLIE KOP ER BIJ LAAT JE NIET AFLEIDEN KOM OP VOOR JE BROERDERS

 5. Ik wacht altijd nog op de hindoe die mistanden binnen hindoekringen aankaart. Die heb je wel, maar die krijgen natuurlijk geen mediaaandacht. Is niet interessant. Zegt gelijk ook iets over de intentie van de media en dat die niets te maken heeft met moraliteit.
  Ik zal ook maar mijn recht op meningsuiting gebruiken en vind Bezaz een ongelooflijke slettebak, die kronkelt, likt en slist zoals een verraderlijke ratelslang om over de ruggen en ellende van anderen munt uit te slaan. Wanneer gaat die vrouw eens een keer echt werken voor haar geld, in plaats maar jammerverhalen te schrijven, die ontsproten zijn uit haar zieke geest?
  En hoe bedreig je iemand met een molotovcoctail? Zeg je dan: “pleur op, of ik gooi volgende keer een molotovcoctail bij je binnen. ondergetekende: je buurman” Er kan wel een aanslag op je gepleegd worden met een molotovcoctail. En hoe weet ze dat het om haar buurman gaat? En waarom wordt je door je Nederlandse buren bedreigd als zogenaamde “verlichtte Marokkaanse”?
  Zou die antidepressiva haar teveel naar het hoofd hebben gestegen en wellicht een psychose hebben veroorzaakt?

 6. Zoveel mannen versleten. En natuurlijk ligt het allemaal aan die mannen volgens Bezaz. Ze heeft meer mannen versleten dan een autocoureur autobanden. Je moet als man behoorlijk aan eigenwaarde inboeten om zo’n heks te trouwen. Het lijkt mij dat je geen leven meer hebt met die ordinaire trut. Ze zag er aardig uit met dat koppie en sommige mannen die liefde tussen hun benen voelen en niet tussen hun oren willen wel eens de fout maken om zo’n feeks in zee te gaan. Alleen blijkt het een lekke tobbe te zien waarmee men in zee is gegaan.

 7. Vrijheid van meningsuiting en tolerantie op z’n Nederlands. Waar zij op handen en voeten wordt gedragen wordt door “vrijheidslievend” Nederland, wordt zij bedreigd als “vrijheidslievend een spiegel wordt voorgehouden. Het komt altijd op het volgende neer: “….dat de vrijheid van meningsuiting volledig overboord gegooid mag worden als je als “buitenlander” schrijft over je autochtone buren” Of men enige opmerking maakt die niet bevalt, laat staan dat men kritiek probeert te uiten.
  De reactie’s op kritiek op haar buurtbewoners zijn niet mis en is er ineens geen sympathie meer, die er wel was als zij haar landgenoten te kakken zet. Een paar reactie’s:

  “gek dat ze nu pas woedend zijn. Ik vond haar optreden bij P&W al schandalig. Laat haar lekker teruggaan naar haar eigen land en haar eigen landgenoten te kakken zetten.”

  “Ik kan mij de ergernis van de buren voorstellen. Deze dame beschrijft waarnemingen op een wijze die eigenlijk het gedrag van de naaste bewoners veroordeelt. ”

  “buren hebben helemaal gelijk.deze alochtoon,mag niet zomaar alles schrijven”

  “wat een raar land leven wij.deze vrouw schrijf maar alles.maar opgesloten word ze niet.belachelijk.ik sta achter de buren ”
  Dit geeft weer eens de ruimdenkendheid van de vrijheidslievende Nederlander weer.

 8. Dit is duidelijk voor het overgrote deel
  dom middeleeuws gelul van lieden die het zelf nadenken nog moeten leren en alleen in staat zijn imams na te praten. Naima El Bezaz was jullie allen ver vooruit getuige haar denkwereld en wijze van beschouwing. Zij liet zich niet inpakken en bebazelen vanuit de culturele en religieuze sector. Zij was een moderne vrouw die wist wie zij was en waar zij voor stond. God hebben haar ziel. Rest in peace Naima.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.