Al tachtig doden in Midden-Nigeria

De Nigeriaanse autoriteiten hebben zeker tachtig lichamen geborgen van mensen die zijn omgekomen bij confrontaties tussen moslims en christenen tijdens de kerstdagen in Midden-Nigeria. Dat heeft een medewerker van het bureau voor noodsituaties dinsdag gemeld volgens het Brabants Dagblad.

Hij zei dat in ziekenhuizen zeker honderd gewonden liggen. De meeste doden vielen in Jos. Die stad in midden-Nigeria kwam al vaker in het nieuws door confrontaties tussen rivaliserende geloofsgemeenschappen. Tijdens kerstavond explodeerden zeker zeven bommen, onder meer bij een kerk. Veel slachtoffers deden op dat moment kerstinkopen.

Ook in het noorden was het onrustig. Islamitische extremisten vielen daar tijdens de kerstdagen drie kerken aan. Een van de gebouwen werd verwoest. De daders doodden zes mensen tijdens hun aanvallen op de gebedshuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.