Meer vaart achter bouw moskee Middelburg

De nieuwe moskee in Middelburg zal voor de eerstvolgende ramadan in augustus volgend jaar klaar zijn. Dat belooft het moskeebestuur en de gemeente verlangt dat ook. “Wij hebben hen aangespoord ervoor te zorgen dat dat lukt”, zegt wethouder Albert de Vries.

De moskee aan de Stromenweg had al in april van dit jaar klaar zullen zijn. Door uiteenlopende oorzaken is dat niet gelukt. Volgens voorzitter Ismail Kastaci van de Yildirim Beyazit-moskee is de bouw mede vertraagd door de strenge winter van vorig jaar en ook nu spelen sneeuw en vorst de aannemer parten. “Ze kunnen de minaret niet afbouwen en ook het metselwerk ligt al een maand stil.”

Bovendien heeft de Duitse aannemer het erg druk. “Hij bouwt in Nederland vier moskeeën tegelijkertijd: in Middelburg, Roosendaal, Soest en Utrecht. En dan heeft één van de belangrijkste werknemers eerder dit jaar ook nog een bedrijfsongeluk gehad. Dat heeft tot extra vertraging geleid. Het is maar een klein team van ongeveer vier mensen dat aan onze moskee werkt

Meer is hier verder te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.