Opnieuw rel rond boerka’s in Top Gear

Jeremy Clarkson en zijn copresentatoren van Top Gear zorgden voor een religieuze storm in een glas water nadat ze zich verkleedden met boerka’s op tweede kerstdag.

De bewuste aflevering werd uitgezonden op tweede kerstdag, de drie presentatoren reden de weg in het Midden-Oosten om in de voetsporen van de drie wijzen te treden. Ze bestuurden speciaal aangepaste sportauto’s en vertrokken in Bethlehem via Turkije naar Syrië en Jordanië. Nadat May in Syrië een kwetsuur opliep en naar het ziekenhuis werd gebracht, zetten Clarkson en Hammond de reis voort. Omdat ze de woestijn te gevaarlijk vonden, vermomden ze zichzelf als vrouwen in boerka’s zodat ze niet gezien zouden worden. De aflevering werd bekeken door zes miljoen mensen, aldus Het Laatste Nieuws.

Maar hun grapje viel niet in goede aarden bij bepaalde moslimgroepen, zij zeggen dat de drie met hun religie spotten. Islamitisch-fundamentalist Anjem Choudary: “De boerka is een symbool van onze godsdienst en daar mogen geen grappen over gemaakt worden.”

Het is niet de eerste keer dat Clarkson een hetze veroorzaakt met zijn uitspraken over boerka’s. Eerder dit jaar vertelde hij de kijkers van Top Gear dat hij een moslima met pikante lingerie onder haar boerka had gezien.

Zie de video:

3 REACTIES

 1. “Tegen Karim”

  Bourka heeft alles te maken met de islam!
  De vrouwen van de Profeet Mohammed VZMH droegen de boerka.
  Heel veel imams zoals bukhari radia allahoe 3enhoe wa arda zeggen dat de Bourka zelfs fard (een verplichting) is.
  Dus ik weet niet waar jij het vandaan hebt om te zeggen dat het niks met de islam te maken heeft.

  Moge allah swt ons allen leiden!
  Ameen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.