21 doden bij explosie Egyptische kerk

Bij een bomaanslag in de Egyptische kuststad Alexandrië zijn zaterdag 21 doden en tientallen gewonden gevallen. De autobom ging af bij een koptische kerk, net nadat de nieuwjaarsdienst daar afgelopen was.

Na de explosie bestormden woedende christenen een nabijgelegen moskee en ontstonden gevechten tussen christenen en moslims. Sektarisch geweld komt steeds vaker voor in Egypte.

Bijna duizend christenen hadden de dienst bijgewoond toen de bom ontplofte, ongeveer een halfuur na middernacht. De aanslag is nog niet opgeëist. Al-Qaida had eerder gedreigd kerken in Egypte aangevallen, schrijft Nieuws.nl.

Ongeveer tien procent van de tachtig miljoen Egyptenaren is christelijk.

36 REACTIES

 1. Dit is een betreurenswaardige gebeurtenis, christelijke minderheden horen beschermd te worden of ten minste gerespecteerd. Dit gaat niet de goede kant op! Islam & Christendom dezelfde god en de meeste profeten gemeen…

 2. het probleem zit em hier bij de imams, deze prediken datgene wat de mensen graag willen horen en dan krijg je al gauw uit de context getrokken populistisch dramatiek. (met name in de wat meer tradiotionele minder welvarende landen) daar waar ze juist een belangerijke bindende rol zouden kunnen vervullen. jafar heeft gelijk in de zin dat juist de minderheden beschermd behoren te worden, los van dat het sociaal fatsoenlijk is, staat het idd ook in de koran…

 3. Ravinder is dus ook AL gespecialiseerd in de Islamitische uitingen van andersdenkenden in Egypte.
  Volgens mij doe je toch een hoop kennis op door hele dagen in de bioscoop te zitten en anderdenkend continu in eenhoek te trappen waar jij ze hebben wil !!!!!
  Grote Knul!!
  Maar ehh ,wanneer ga je nu eens een werkgever zoeken en je nuttig maken voor de maatschappij

 4. Henk,
  Hij weet in ieder geval meer dan de Egyptische overheid. Terwijl de Egyptische overheid geen enkele imam heeft gearresteerd in verband met de aanslag op de koptische kerk, durft Ravinder toch een gewaagde stap te doen door de aanslag in verband te brengen met de uitlatingen van imams daar. En nu weet degene die zich een klein beetje verdiept in de Egyptische overheid dat zij niet zachtzinnig zullen of zijn omgegaan met imams, bewegingen waarvan zij een kleine beetje het vermoeden hebben dat hun positie of de veiligheid van het land in het geding komt. Ravinder vermeld er ook niet bij dat imams in Egypte niet zoveel vrijheid hebben om te zeggen wat zij willen.
  Maar schreeuwers en haters zoals ravinder willen natuurlijk graag dit verband leggen, omdat hun wereldbeeld er behoorlijk gekleurd is door hun intolerante opvoeding en vooroordelen. Een mens krijgt per seconde een paar miljoen informatieprikkels per seconde, waarvan hij of zij maar 9 of 10 kan verwerken. De rest wordt door de input die hij hij of zij heeft eigengemaakt. Als die input bestaat uit allerlei vooroordelen en stigma’s bestaat dan wil men gauw allerlei rare verbanden leggen.
  Ik denk dat ravinder in de war zit met het land van zijn voorouders waar intolerante hindoefanatici tot moord en brand oproepen van Christelijke en Islamitische inwoners. Daarbij getolereerd en ook vaak geholpen door de Indiase lokale overheden. De ene Christelijke en Islamitische gebedshuis vliegt in India de fik in door toedoen van
  hindoefanatici. Maar ravinder ziet liever de splinter bij een ander, maar ziet de (spatie)balk in zijn eigen oog niet.
  Weet je ook wat zo vreemd is, Henk. Dat zo;n werkschuwe ravinder die hier (en wie weet hoeveel fora nog meer) dag en nacht zijn braaksel uitwerpt enzoveel afgeeft op o.a linkse mensen en mensen die niet zo productief zijn, zelf behoorlijk passief is. Want of je hebt je schaapjes op het droge en het geld komt als het ware binnenstromen uit beleggingen of ondernemingen of hij moet wel een heel speciale baan hebben. Want er gaat wel heel erg veel tijd in die reactie’s van hem zitten. Doet me denken aan een beroepswerkloze die dag en nacht op geenstijl en andere rechtsextremistische site’s reageert door af te geven op links die het nota bene mogelijk hebben gemaakt dat hij zijn uitkering kan ontvangen, zodat hij genoeg tijd overhoudt om het internet te bevuilen met zijn reactie’s.

 5. 1 van de meest ‘gewaardeerde’ imams zit in cairo. die staat niet bekend om zijn gematigde en verzoenende uitspraken… verder hoeft een wat radicaler religieus gedachtengoed en een dictatoriaal regime elkaar niet in de weg te zitten, goed gebracht kan ‘het verwerpelijke westen’ een uitlaatklep zijn voor de bevolking waarbij subtiel enkele andere zaken verdoezeld raken. dat kon vaak genoeg geconstateerd worden bij bijvoorbeeld demonstraties die nergens op sloegen en waar de bevolking weinig bij te winnen had.

  nu is het zo dat de islamitische politiek behoorlijk aan de stoelpoten van de gevestigde elite zaagt en op termijn voor een omwenteling kan zorgen, maar daar lijkt op korte termijn geen sprake van. vooralsnog weten de regering daar het (gedwongen) in de hand te houden en ter eigen voordeel te benutten.

 6. dit artikel las ik recent:

  http://www.hudson-ny.org/1628/egypt-islamists-christians

  al-jazeera heeft een dubieuze rol gehad in deze problematiek zo valt op te maken. het is best een beetje vergelijkbaar met wat hier gaande is. religieuze dramatiek die in de publieke opnie en politiek een grote rol krijgt weggelegd, maar de daadwerkelijke belangen van de bevolking (de portemonee, om maar wat te noemen) verdwijnen naar de achtergrond.

 7. Ravinder,
  Je leven is net zo voorspelbaar als je mening die je rondbrult over andere mensen.
  Hoe weet jij dat die Imams dit in de moskee verkondigen?
  Ben je erbij als ze hun preken uitspreken?
  En zijn de uitspraken en meningen in ONS land over de Islam en de moslims dan wel gematigd en
  verzoenend ?

 8. Dit is niet de Islam die ik 18 jaar lang op Moskeeschool en het Islamitische Instituut heb gekregen, dit is blinde terreur tegen het volk van het boek, ahl al kitab waaronder de Christenen. Dit is ziek en walgelijk, mijn oprechte medeleven met de slachtoffers en hun families! Sterkte!!!!!!!

 9. nog 1 reactie dan maar, al heeft dat weinig zin vrees ik.

  ”al-jazeera heeft een dubieuze rol gehad in deze problematiek zo valt op te maken. het is best een beetje vergelijkbaar met wat hier gaande is. religieuze dramatiek die in de publieke opnie en politiek een grote rol krijgt weggelegd, maar de daadwerkelijke belangen van de bevolking (de portemonee, om maar wat te noemen) verdwijnen naar de achtergrond”

  dit stukje text, wat valt daar nu uit op te maken?

  verder vind je het aardig om een typetje van me te maken ( werkloos en zwaar verslaafd aan films 😆 ) dat van de films komt omdat ik ooit kritiek had op een artikel over films uit marokko en hoe films met en/of gemaakt door marokkanen buiten nederland vaak beter zijn, daar kon je niet inhoudelijk op ingaan en heeft je blijkbaar behoorlijk gefrustreerd. tja…

  verder vinden jij en aziz het leuk om jennend te doen over werkloosheid/niets doen, dat soort zaken. jullie denken blijkbaar dat dit etiket op mij plakken mijn imago neerhaalt. denkend aan een artikel die ik ooit las zegt het juist wat meer over jullie: juist mensen die laag gekwalificeerd werk doen/of werkloos zijn zien graag voor henzelf of hun kinderen een hoger inkomen. wat blijkt: die negatieve mindset tov ‘lager werk’ gaat vaak een paar generaties door en zorgt dat ze dat zien als minderwaardig, iets wat je reputatie neerhaalt.

  maar dat is natuurlijk flauwekul. zo zijn er bijvoorbeeld schoonmakers, vuilnismannen, enz. die het leven een stuk prettiger maken. daar dient juist waardering voor te zijn. ook kan je (nu meer dan ooit) in werkloosheid vervallen. is dat een schande: nee lijkt me. (tenzij je bewust voor een uitkering gaat terwijl je wel kan werken) overigens ben ikzelf een student met daarnaast een bijbaan om in mn kosten te kunnen voorzien. (zo, nu hebben we elkaar wat beter leren kennen)

 10. ravinder ,
  Wat (be)studeer je ?

  En wie heeft gezegt dat ik of Aziz op mensen neerkijken ?
  Waar heb ik of Aziz ooit gesteld dat bepaalde beroepen minderwaardig zijn ?
  Ik doe niet “jennend”over de WW het is erg genoeg als mensne er in komen ,maar ik heb de pest aan mensen die de klauw op houden zonder inspanning om te gaan werken!1
  Ik heb zelf 45 jaar gewerkt dus heb ik mijn rechten opgebouwd !
  Ik denk dat het heel goed mogelijk is om een goede discussie met jou te voeren maar dan wel zonder vooringenomen mening en zonder uitingen van tegendraadse verhoudingen.
  Dus als je vanavond klaar bent met je dag studie en uit de Pathe komt denk eens goed na of je met Aziz en mij gewoon wilt discussiëren.
  Groeten knul.
  P.s. Ik maak geen typetje van je,dat zet je zelf neer!!

 11. Henk,
  ravinder wil graag geloven dat imams en moslims kwaadaardige mensen zijn, omdat het vanuit hindoefanatisme is ingegeven. In India worden dagelijks kereken en moskeeen in brand gestoken door fanatieke hindoes. Niet alleen voor Christen en moslims zijn hindoefanatice intolerant, maar ook voor hindoes uit lagere kasten. De nazi’s reisden naar het Oosten naar o.a Tibet en India om inspiratie op te doen voor hun rassenleer. Maar dat lijkt hem niet te storen. Maar wanneer komt deze verknipte persoonlijkheid dat zijn verdachtmakingen en vilspuiterij ingegeven is door zijn hindoeopvoeding. Dat zou pas echt van daadkracht getuigen. In plaats daarvan hangt hij hier de morele knaap uit, maar vergeet dat in het land van zijn ouders verschrikelijk veel onrecht bestaat en zwijgt daar liever over.
  Maar goed. Ravinder had het over een bekende imam in Egypte die krasse uitspraken
  deed. Dan zeg ik op mijn beurt. En hoe mag die imam dan wel heten? Voorts durft hij het verband te leggen tussen aljazeera en de aanslag op de koptische kerk. Ik zal deze jongen uit zijn droom helpen, want kwaadaardig denken over aljazeera heeft niets te maken met feiten, maar vanuit onderbuikgevoelens. Het is een populistische gedachte die niet op werkelijkheid is gebaseerd. Even een feit over aljazeera. Aljazeera is een seculiere nieuwszender met medewerkers vanuit alle gezindten- van atheist, moslim tot christen. De hypocrisie van ravinder en mensen die hun mond vol hebben over moraliteit, vrije meningsuiting en vrijheid hebben in eens heel andere gedachten als aljazeera zich niet laat onderwerpen aan censuur. Op het moment dat aljazeera ook kritisch kijkt naar het Westen dan heeft men ineens heel andere ideeen over die vrijheid van meningsuiting. Aljazeera heeft al heel wat van haar journalisten zien sneuvelen door Amerikaanse beschietingen en bombardementen. Toeval?
  Deze ravinder heeft maar een doel hier en dat is Marokkanen en moslims stigmatiseren vanuit zijn intolerante opvoeding. Daarbij volgt hij steevast de lijn van hindoefanaticie. Ik hoop dat de bezoekers een keer wakker worden en ravinder zien voor wat hij echt is.
  Die haat begint al heel vroeg. Zie onderstaande filmpje over een klein Hindoemeisje dat oproept om Pakistan met kernwapens aan te vallen. (Zo verblind van haat dat zij niet inziet dat India ook Pakistaanse kernrakketten kan incasseren). Het meisje is werkelijk op vroege leeftijd ziek.
  http://www.youtube.com/watch?v=R4rCNOC3-0g

 12. Henk,
  Ik word er soms ook moe van die ravinder en vraag mij af hoe ik in Godsnaam zoveel tijd kan verspillen aan iemand die potdicht is. Volgens mij was het ravinder die jennend deed over mensen die in de WW terecht kwamen. Alsof het een pretje is om in de WW terecht te komen. Het is ook deze ravinder die jennend doet over alles wat links is, maar zonder de inzet van links was het ook niet mogelijk geweest dat studeren vrij toegankelijk is voor iedereen. Dus een beetje eerbied voor links zou hem wel sieren. Ik kan me de studentenprotesten in de jaren tachtig herinneren
  Een discussie met ravinder voeren is onmogelijk. Hij doet mij denken aan een Christelijke JP die een tijdje geleden hier ook aanwezig was. Die wilde ook een “dialoog” of discussie, maar natuurlijk wel op zijn voorwaarden dat je instemt met zijn gedachtegoed. En dat hield in dat hij en Christen goed, slim en moreel goed zijn, maar dat moslims het tegenovergestelde. En zo’n dialoog en discussie daar dank ik voor.
  Volgens mij hoeven wij hier helemaal geen discussie en dialoog te voeren. Ik heb Nederland vanaf de jaren zeventig meegemaakt en je was vroeger gewoon een collega, medeleerling, medestudent of buurman ongeacht je huidskleur en afkomst. Je werd alleen afgerekent op je gedrag. Nooit hoefde ik een dialoog te voeren. Ik hoorde er gewoon bij. En steeds vaker wil men een “dialoog” voeren, omdat men ervan uitgaat dat we mijlenver van elkaar afstaan. Nou ja als men dat gaat geloven dan staat men ook mijlenver van elkaar af. Want tegenwoordig staat men al bijvoorbaat al wantrouwig en vijandig tegenover je, voordat je al van je slechte kant hebt laten zien.
  Tegenwoordig heerst er massahysterie en is het niet zo vanzelfsprekend dat je een collega, medestudent of buur bent. Het is steevast die Marokkaan of die Turk of die zwarte. Waar zou ik een discussie of dialoog over moeten voeren? Die lui die zo graag die dialoog of discussie willen voeren willen meestal niets anders dan bevestiging voor hun vooroordelen.
  Gaat er iets mis op de wereld of verkondigd iemand een abjectieve mening die toevallig uit hetzelfde land van herkomst of dezelfde religie of uiterlijke kenmerken deelt, dan wordt je daar op neer gekeken. En de schreeuwers krijgen de ruimte, terwijl een genuanceerd geluid wordt afgestompt, omdat dit genuanceerde geluid wordt bedreigd en gechanteerd. Zoals velen hebben mogen meemaken zoals: Geert Mak, Job Cohen, Peter r de Vries, Herman van Veen enz. De Schreeuwers domineren en zij die een tegengeluid hebben durven niet zich uit te spreken uit angst.

 13. aziz,. religie is per definitie een soort van brainwashing waar je bijna niet meer vanaf komt en binnen alle geloofsgenootschappen heb je gradaties van mild tot extreem en kan je dit soort intolerantie vinden.

  henk, gewoon discussiëren? laten we eerlijk zijn, inhoudelijk discussiëren is hier nauwelijks mogelijk. steeds word gepoogd er een zwart-wit gebeuren van te maken.

  (ook nu weer… heb ik het over alle imams, moslims, enz? het lijkt me hoe dan ook een logisch gegeven dat deze situatie is ontstaan uit intolerantie, wat toch ook echt lokaal word gevoed, vooral ook gelet op het gegeven dat egypte een grote religieuze rol inneenmt binnen de arabische wereld))

  verder zit je ook nu weer hypocriet te doen. nu ben je ineens geinteresseerd in wat ik doe? dat was je bij vele andere artikelen niet. je poogde te kwetsen en iemand weg te zetten als uitvreter, doorgedraaide filmfreak of iets dergelijks. waarom zou je herhaaldelijk zulke fantasie herhalen? heb ff mijn gedachtes neergetypt over jij en aziz wellicht daartoe zijn gekomen…

 14. aziz, negatief over de ww en progressieve politiek? per definitie? of zou het zo kunnen zijn dat het een incident betrof die genoemd stond in een artikel? het zo makkelijk he aziz om iemand ff weg te zetten…

 15. Ravinder,
  Inhoudelijk discusseren? Waarom zou ik met een hindoefanaat willen discusseren die religie als brainwashing ziet en per definitie vijandig staat tegenover religie. Want dat is nou precies wat hindoefanatici kenmerkt.
  Want wat is geen brainwashing? Is atheisme of hindoeisme een absolute wetenschap? Want was er onomstootelijk bewijs voor de waarheid van atheisme of een bepaalde religie, dan zouden alle inwoners welllicht voor die overtuiging hebben gekozen. Voorlopig volgen mensen een bepaalde overtuiging(en daar hoort atheisme ook bij) omwille van argumenten die stroken met hun instinct, verlangen, opvoeding en enige rationele afwegingen.
  Wat ik echter zo hypocriet en snotteneuserig van je vind is je hypocriete houding. Want nergens zal je hier de religie en het land van je voorouders India bediscusseren. en dat terwijl er zat onrecht en extremisme aanwezig is.
  En sinds wanneer ziet men hier op een discussie op deze site te wachtten. Bijna niemand reageert op jouw( behalve dan Henk en ik). En toch denk je dat je op de een of andere manier die “marokkaantjes” wel kan herprogrammeren. Als dat geen fanatisme en overdreven gedrevenheid is dan weet ik het niet meer.
  En wegzetten van mensen en kwalijke verbanden neerleggen, dat doe je zelf. Als er iemand zich hier belachelijk maakt dan ben je hetzelf. De bezoekers hier hebben veel betere dingen te doen dan op een hindoesnotneus reageren die naast zijn schoenen loopt. Ik weet niet wie wie beschuldigd voor “uitvreter”. Volgens mij ben jij diegene die altijd dat verband legt tussen mensen die geen werk hebben en dus automatisch een “uitvreter” zijn. Daarbij ga je zelfs zover dat je ze3lfs iemand het recht ontzegt om te mogen kiezen tussen werk- ook al druist dat werk tegen het geweten in van iemand.
  En steeds meer krijg ik de indruk dat ik hier te maken met een verwarde psychiatrische patient die honger naar aandacht, maar hier wat neerkwakt in de hoop aandacht te krijgen. Ook al is dat negatieve aandacht. Ik geloof namelijk niet echt in dat kontverhaal van je van student. je reageert wat mij betreft iets te vaak hier om voor student door te gaan. Ik weet wel hoeveel om tijd studenten verlegen zitten om hier zinloos te reageren. Zeker als die studenten er ook nog eens wat bij moeten werken.

 16. ravinder,
  Misschien kan je een vraag beantwoorden. Waarom adviseren bij elke verkiezingen hindoeleiders hier in Nederland om anti-islampartijen te gaan stemmen? Eerst was het stemadvies op Fortuyn. Bij de laatste verkiezingen op de LPF. Ik weet dat je hier niet op in zult gaan. Net zoals je nooit op mijn voorgaande vragen bent ingegaan. Je vooroordelen en je haat ten toonspreiden is namelijk je eerste prioriteit hier.

 17. ravinder zegt: “henk, gewoon discussiëren? laten we eerlijk zijn, inhoudelijk discussiëren is hier nauwelijks mogelijk. steeds word gepoogd er een zwart-wit gebeuren van te maken”

  KIes dan eieren voor je geld, zou ik zeggen. Ik ga toch ook niet op een hindoesite hun proberen te overtuigen dat hindoeisme maar brainwashing is, wat er allemaal mis is in India en over de rol van de heilige koeien en ratten daar. Zou voor een muur komen te staan. Ik denk er niet eens aan omdat te doen. Zeker niet nadat Nederlandse fanatieke hindoes de uitpers hebben bedreigd door het plaatsen van een kritisch stuk.

 18. wie is hier nou vooringenomen? dat mijn roots in india liggen betekent niet dat ik alles voorsta wat jij beweert, je verhaaltje is inhoudelijk verder ook over het geheel genomen gewoon kul. miskende moslims beweren vaak dat als er meer interactie en daadwerkelijke interesse zou zijn, de verhoudingen een stuk beter zouden zijn. het zou je denk ik vooruit helpen als je dat ook tov andere religies of niet religieuzen zou doen. dan zou je je daarover vermoedelijk een stuk positiever uiten, nu zie je alleen de opmerkelijke zaken.

  maar goed, los daarvan, als atheist zijnde is je geloof in iets juist niet rotsvast, dus om het nou zo te noemen… je staat wetenschappelijk in het leven en zaken dienen bewezen te worden en iedereen kan dat (wetenschappelijk) aanvechten. zo ontwikkelt de boel zich steeds verder. we zijn nu naar mijn mening iig zo ver dat je de religieuze boeken op deze wereld in grote mate af kan doen als flauwekul. je mag dat best onzinnig vinden, maar overtuigend jouw geloof verdedigen is er niet bij. je kan enkel beweren dat iets is zoals het is omdat het in boeken staat van 1500 jaar geleden. als ik dan bij een artikel wijs op dat gegeven en iets weerleg, dan kan je dat als vervelend ervaren, maar moet ik dat dan niet doen? een nuchtere analyse achterwege laten?

  verder ben ik op deze site terecht gekomen omdat ik nu inmiddels al vier keer in marokko ben geweest. hou graag in de gaten wat er leeft in dat deel van de wereld en de bevolking daar en de diaspora hier. en ik moet zeggen, gelet op de reacties: de quotes hier representeren absoluut niet hoe behoorlijk wat marokkanen van in de twintig tegen de wereld aankijken. begrijp best dat je anoniem op fora wat heftiger te werk kan gaan, maar hier zitten toch vooral veel conservatieve miskende figuren. die alles al gauw religieus (dus beperkt) en eenzijdig (wij vs zij) bekijken. dat zorgt (met mij) voor botsingen die net zo goed zouden plaatsvinden op andere religieuze en etnische sites.

  het jammere is dat die meningsverschillen hier nauwelijks inhoudelijk worden weerlegd maar dat er op de man word gespeeld. het doet me niet veel, heb ook duidelijk gemaakt hoe het volgens mij komt dat dat bepaalde zaken worden beweerd. nu brengt aziz ook nog ”verwarde psychiatrische patient ‘met honger naar aandacht” ach ja…

  verder wat de politiek betreft: de meeste hindoestanen (zowel moslims als hindoes) zijn vooral erg links georienteerd met als uitschieter qua stem de pvda. je praatjes over hindoeleiders (wie moeten dat dan zijn) gaat ook niet op, hetgeen de stemmen op daadwerkelijke kandidaten op de stembiljetten ook weergeven. (waar ik in principe ook niet achtersta, omdat het naar mijn mening puur om de inhoud behoort te gaan) en ja, natuurlijk spelen sentimenten in india en in de achterstandswijken een rol bij een deel van het electoraat, maar dat soort zaken zijn bij een deel van alle etnische groepen wel het geval, er is altijd wel een of ander sentimenteel conflict om op terug te vallen als je dat zonodig wenst. dus vrij hypocriet om 1 etnische groep te veroordelen omdat ze wat meer neigen naar een bepaalde zijde in een conflict.

 19. Ravinder,ravinder,ravinder,

  Wat ben jij snel op je pik getrapt !!!
  Jij geeft aan dat je als student ook inkomende werkzaamheden verricht.
  Ik vraag heel belangstellend wat voor studie je volgt en daar ga je me ineens over de zeik omdat ik je zou wegzetten als uitvreter en filmfreak.
  Waarom ?
  Waarom geen gewoon antwoordt?
  Je geeft veel stellingen weg en daar krijg je” tegengas” op !!!
  Dat is toch normaal of moet iedereen voor zoet koek slikken wat je zegt of neerpent ?
  Ik krijg toch ook tegengas en deze is soms heel bedreigend zoals de laatste keren is gebleken toen men bij gebrek aan argumenten mijn privé gegevens openbaar is gaan maken en daarmede de veiligheid van mij en mijn familieleden in gevaar bracht.
  Maar goed terug naar jou.
  Je geeft stellingen weg en denkt dat men dat gewoon accepteerd.
  Dat je deze stellingen wilt en gaat verdedigen is jou goed recht maar ook een ander zijn mening gunnen is van belang.
  Je doet uitlatingen die je niet met bewijzen kan staven.
  Over de uitlatingen door imams in de moskee.
  Maar je bent er niet bij geweest en dus heb je het zelf niet gehoord,je verneemt het van andere en via het medium,maar niet persoonlijk.
  En het oude gezegde in ons land is “van horen zeggen lieg je het meeste”.
  Dus graag bewijzen of de anders de bron vermelden !!
  Je bent 4 keer in Maroc geweest schrijf je en dat is de reden dat je hier op de site terecht bent gekomen.
  Maar is dat de reden ?
  Of wil je gewoon discussiëren want dan is de vermelding niet van belang of ben je gaan discussiëren sinds je in Maroc bent geweest ?
  Zowel Aziz als ik willen op basis van gelijkheid en respect voor elkaars opvattingen met jou discussiëren dat betekent luisteren naar elkaar,tegen een ” prikkelende” opmerking kunnen en met een goed humeur hier verschijnen.
  Dus een nieuw begin van 2011 ?
  Nu gewoon,wat doe je voor studie ?
  Groeten
  Henk en ik weet zeker ook namens Aziz

 20. wat een onzin zeg, je draait de boel volledig om. er zijn tig artikelen waarbij je ronduit ordinair en onzinnig reageerde, dat is wat jij tegengas noemt… dus gelijkheid en respect in 2011: de volgende keer als een mening jullie niet bevalt komen jullie gegarandeerd wederom met de gebruikelijke ridicule reacties.

  en wanneer stond je veiligheid op het spel? doe eens niet zo theatraal.

  gelet op hoe ik tegen jullie reacties aankijk heb ik totaal geen behoefte om mijn persoon bekend te maken, waarom zou ik ook uberhaupt? wat weet ik van jullie in het dagelijks leven? wou vooral aangeven dat het zwak is (en typerend voor het verleden) om te pogen iemand hiermee neer te halen.

  egypte staat religieus en cultureel bekend als invoedrijk binnen de arabische regio. er zitten ook een aantal zeer belangerijke instituties (islamic research council, the arab league), dat zal mede te maken hebben met de grootte van de bevolking, groter dan die van turkije, maar een stuk conservatiever. dat zie je terug in de religieuze leiders, deze worden aangewezen door de overheid. maar dat betekend niet dat ze allemaal gematigd zijn maar worden ingezet om de aandacht te verwijzen naar andere zaken. het leidt tot voortdurende ernistige toestanden zoals genoemd in het gelinkte artikel, er is een soort van constante jihad gaande. dat krijg je gewoon mee in het nieuws!!! die intolerantie komt niet slechts van buitenaf zoals al-jazeera. maar ook van sheikh tobah of ahmed al tayeb. dit is 1 search, geef me tijd en ik kan veel meer namen plaatsen. dat kan je bij iedere religie, maar in egypte is iets op grote schaal gaande.

  ik moest tff googlen voor namen, maar als een krant leest, nieuws volgt, dat krijg je dit soort zaken geregeld mee, van bomaanslagen tot vluchtelingen tot ontvoeringen, enz. de laatste had een artikel uitgebracht over de christelijke minderwaardigheid binnen egypte en dat ze zelf wel bepalen wat ze met hen doen: is heel de wereld over gegaan. en tja, dan plaats ik de problematiek rondom imams bij dit artikel.

 21. January 7th, 2011 at 2:14 pm

  ravinder zegt:

  wat een onzin zeg, je draait de boel volledig om. er zijn tig artikelen waarbij je ronduit ordinair en onzinnig reageerde, dat is wat jij tegengas noemt… dus gelijkheid en respect in 2011: de volgende keer als een mening jullie niet bevalt komen jullie gegarandeerd wederom met de gebruikelijke ridicule reacties.

  Henk zegt:
  Ga huilen zie je vliegtuigen!!!!

  Ravioli zegt
  gelet op hoe ik tegen jullie reacties aankijk heb ik totaal geen behoefte om mijn persoon bekend te maken, waarom zou ik ook uberhaupt? wat weet ik van jullie in het dagelijks leven? wou vooral aangeven dat het zwak is (en typerend voor het verleden) om te pogen iemand hiermee neer te halen.

  Henk zegt:
  Vragen wij om indentificatie ?
  Er is alleen gevraagd wat je voor studie volgt!!
  Dit bovenstaande geeft aan dat je zeer zwak in je schoenen staat voorzover je gewend bent om op schoenen te lopen, je bent als vele andere!!
  Een grote muil achter je PCtje,zonder indentiteit en zonder toekomst.
  Gewoon een zielepoot !!!!!
  Nou maar weer snel naar Pathé om je lusten bot te vieren op een zak kroepoek!!!!

 22. Henk,
  Werkelijk hopeloos figuur. Zoals het een fanaat en een extremist betaamt staat hij niet open voor andere geluiden en ontkent ze zelfs. Dingen die niet te ontkennen zijn schuift hij terzijde als niet ter zake doende of zwakt ze gewoon af. Een voorbeeld. Ravioli zegt letterlijk: “en wanneer stond je veiligheid op het spel? doe eens niet zo theatraal.” durft hij te beweren dat hij zich niet geroepen voelt om ook maar te vertellen”
  Als iemand mijn adresgegevens hier bekend maakt zoals dat bij jou het geval zou ik behoorlijk mij bedreigd voelen. Zeker als het gaat om iemand die mijn bloed wel kon drinken. In tegenstelling voelt hij zich onprettig en onveilig om ook maar iets over zichzelf te vertellen. Zelfs de zogenaamde studie die hij volgt houdt hij hier verborgen. Tenzij hij geen echte student is en bang is door de mand te vallen als men daar vragen over gaat stellen.
  Werkelijk totaal geen inlevingsvermogen. Als we bedenken dat de schreeuwers van tegenwoordig ervoor gezorgd hebben dat mensen zoals Spong worden bewaakt nadat zij een kritisch geluid hebben laten horen over het Wilderisme. Maar aan de andere kant zal ravioli en zijn geestverwanten wel de theatrale optreden van Goudpruikje serieus nemen en verdedigen.

 23. Ravinder zegt:”wie is hier nou vooringenomen? dat mijn roots in india liggen betekent niet dat ik alles voorsta wat jij beweert, je verhaaltje is inhoudelijk verder ook over het geheel genomen gewoon kul.”
  Ik heb je nooit de misstanden in India zien verwerpen. Mijn verhaaltje is kul over India durf je te beweren. Maar ravinder van wie moet je het dan horen om de klopjachten op Christenen en moslims, de schending van vrouwenrechten en rascistische karakter van het kastenstelsel in India te geloven? Zelfs kamervragen zijn er gesteld over de moordpartijen door fanatieke hindoe’s in India. En het trieste is dat de Indiase regering net doet of haar neus bloed. Lokale overheden helpen er zelfs aan mee. En wat doet de centrale overheid? Die zit natuurlijk voor het blok. Meedoen met de Internationale gemeenschap en het beeld neerzetten van een moderne en democratische staat, maar aan de andere kant miljoenen fanatieke hindoe-extremisten tevreden houden en het hindoekarakter van het land waarborgen. Als je daar niet al labiele trekken van krijgt als overheid dan weet ik het niet meer. Het is een land van tegenstellingen.
  Een paar linken hierover
  http://www.mo.be/artikel/geweld-india-een-aanslag-op-de-rechten-van-de-mens
  http://www.justitiaetpax.nl/project/5

  ravinder zegt: “miskende moslims beweren vaak dat als er meer interactie en daadwerkelijke interesse zou zijn, de verhoudingen een stuk beter zouden zijn. ”
  Bedoel je mij? Noem het beestje gewoon bij de naam. Als je durft af te geven op moslims, de islam, wat je niet anders hier doet, dan moet je niet raar opkijken als ik de misstanden van het Hindoeisme en hindoefanatici ook benoem. Zoals ook door Henk ook al is verwoord. Want wat jij hier doet is niets anders dan een jihad te voeren tegen moslims te voeren-precies zoals het hindoefanatici kenmerkt. Verander de wereld begin bij jezelf.

  ravinder zegt:”dat krijg je gewoon mee in het nieuws!!! die intolerantie komt niet slechts van buitenaf zoals al-jazeera. maar ook van sheikh tobah of ahmed al tayeb. dit is 1 search, geef me tijd en ik kan veel meer namen plaatsen.”
  Heb je bewijzen dat aljazeera achter die aanslag op de koptische kerk zit? Anders ben je enkel met propaganda en laster bezig. En ravioli. Hoeveel hindoegeestelijken roepen op en loven premie’ s uit om Christenen te vermoorden? Ze loven een premie van 250 dollar voor het doden van een Christelijke geestelijke. Het is zo erg dat Christelijke geestelijken moeten onderduiken uit vrees voor hun veiligheid.
  http://www.kerkinnood.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=982:orissa-beloning-voor-doden-christenen&catid=46:algemeen&Itemid=99
  http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2008/detail_objectID679742_FJaar2008.html

  ravioi zegt:”maar in egypte is iets op grote schaal gaande.”
  Niet schrikbarend groter dan India. In Egypte worden niet kerken dagelijks afgebrand en worden niet premie’s uitgeloofd voor het doden van Christelijke geestelijken. Niet dat ik Egypte nu zo’n voorbeeldig land vind, maar de situatie is daar vele malen voor Christenen beter dan in India. Ik denk dat een Christen veiliger is in Egypte dan in India.

 24. ravioli zegt: “verder ben ik op deze site terecht gekomen omdat ik nu inmiddels al vier keer in marokko ben geweest. hou graag in de gaten wat er leeft in dat deel van de wereld en de bevolking daar en de diaspora hier.”
  Kinderlokkers, drugsdealers en belastingontduikers gaan ook vaak naar bepaalde landen, maar dat maakt niet dat zij liefde voor het land hebben. In tegenstelling. En wat is er zo interessant om in dat land de situatie in de gaten te houden? Ben je soms een journalist, spion of heb je het gewoon hoog in je bol?

 25. En dat noemt zich inhoudelijk op de zaak ingaan.
  Vooruit dan maar. Laten we het kind eens een inhoudelijk antwoord geven.
  Hierbij ik aziz verklaar in alle oprechtheid dat een aanslag op mijn medemensen ongeacht hun religie of politieke overtuiging een misdaad is. Ieder mens heeft het recht om in alle vrijheid haar religie of politieke overtuiging te beleven. Hopelijk worden de daders snel gevonden en bestraft en wens de nabestaanden van de slachtoffers veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Ik geloof dat je inhoudelijk niet echt veel meer dan dat van kan maken. Alsof speculeren over wie de aanslag heeft gepleegd en wijzen naar imams en aljazeera echt inhoudelijk
  reageren. Dat is misbruik van de situatie maken voor je ideologische masturbatie’s. Ik heb het altijd al gezegd dat die zeemansbruiden een mens behoorlijk gefrustreerd kunnen maken.
  En nu we er toch zien speciaal voor de hindoefanatici die een stijve pik krijgen van de PVV en daarop hebben gestemd. De PVV heeft alle kenmerken van een extreem-rechtse partij en het zo wel heel erg naief zijn om te denken dat zij werkelijk de hiindoe’s zulke leuke jongens vinden. Zie de onderstaande link hoe de PVV zich kritisch uit over het Divalifeest.
  http://www.vkblog.nl/bericht/355001/PVV_is_boos_over_Divali-tv
  Overigens zijn gelukkig de meeste hindoe’s redelijke mensen en onderhouden goede relatie’s ook met moslims en wensen niet op de PVV te stemmen.

 26. ravinder zegt:

  tja… en dan was de insteek nog wel om het vooral inhoudelijker te maken. zit er niet in geloof ik.

  Henk zegt:
  Ja,dat was de insteek en de opzet maar jij ,en niemand anders blokkeert die weg!!!!

  Nu maar weer snel verder mastruberen met je foldertjes van de PVV,maar troost je,daar moeten ze je ook niet!!!!

 27. Henk,
  Misschien versiert hij wel fietsenstallen samen met ene Peter als bijbaan. Zou misschien een aardige exotische afwisseling zijn naast blonde Peter.

 28. Ravioli,
  Waarom de antwoorden blijven ontwijken en blijven wijzen naar de ander ?
  Jij bent degene die continu met verbale aanvallen komt op alles wat niet in jou kraam te pas komt.
  Jij bent degene die niet openstaat voor een discussie!!!!
  Jij beroept je op je afkomst en je “vele uitstapjes” naar Marokko en daarmede je zelf het recht aan meet om te vertellen “ik heb vele Marokkaanse vrienden”.
  Maar weten die “vrienden van jou “dan ook dat ze jou vrienden zijn of dat jij ze zo benoemt ?
  Waarom blijf je continu proberen om Aziz en mij in de zeik te trappen terwijl de handen naar jou uitsteken om jou als vriend te aanvaarden
  Daar zou je als koelie toch heel blij mee moeten zijn!!!
  Vooral als je bedenkt dat het toch nog niet zo lang geleden was dat je op je blote kakkies door de modder achter de koeien aanrennende!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.