Terreurverdachten opgepakt in Marokko

Terreurverdachten opgepakt in MarokkoDe Marokkaanse autoriteiten hebben 27 mensen opgepakt die ervan worden verdacht dat zij terreuraanslagen wilden plegen in het Noord-Afrikaanse koninkrijk. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rabat dinsdagavond bekendgemaakt.

Het netwerk zou zijn geleid door een lid van Al-Qaida in de Islamitische Maghreb (AQMI), een beweging die ook in Algerije, Mauritaniƫ en Mali actief is. De verdachten zouden aanslagen hebben willen plegen met autobommen en gordels vol explosieven. In drie schuilplaatsen zijn wapens gevonden. De verklaring, die door het Marokkanse nationale persbureau MAP is verspreid, noemt geen namen van verdachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.