Koptische kerken slaan hulp moslims af

De koptische kerken in Nederland kunnen de hulp van islamitische organisaties niet gebruiken. Dat zei secretaris Magdy Ramzy namens alle kerken woensdag.

De Nederlandse Moslim Raad (NMR), de Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland en de Federatie Islamitische Organisaties (FION) wilden de kopten beschermen tegen mogelijke aanslagen. Dreigingen met aanslagen circuleren op internet en zijn afkomstig van radicale moslims.

”We waarderen de hulp, maar die organisaties kennen onze mensen niet. Het is daarom niet mogelijk dat zij bij ons aan de deur staan. Ze weten niet wie bij ons hoort en wie niet”, aldus Ramzy volgens Nu.nl.

De koptische kerken stellen voor dat de organisaties hun eigen kanalen gebruiken om zich tot de moslims te richten. ”Zij moeten aangeven dat de bedreigingen tegen alle religies zijn gericht, inclusief het eigen geloof.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.