Eerste islamitische uitvaartgebouw van Nederland

islamitische begraafplaatsIn Amsterdam is onlangs begonnen met de bouw van het eerste islamitische uitvaartgebouw van Nederland. Het paviljoen op begraafplaats De Nieuwe Ooster is ontworpen door Atelier PUUUR. Uitgangspunten in het ontwerp zijn de assen in het park en de oriëntatie op Mekka.

Het gebouw vormt onderdeel van het islamitische grafvlak op De Nieuwe Ooster, dat tevens de grootste islamitische begraafplaats van Nederland wordt. Het door architect Furkan Köse ontworpen paviljoen huisvest onder meer een aantal functies voor islamitische grafrituelen.

In het ontwerp is een centrale rol toegekend aan de relatie tussen het omringende park, de buitenruimten en het interieur. “De overgangen hiertussen worden op een geleidelijke manier verzorgd, door de inleiding van de halfgesloten buitenruimten vervallen harde grenzen tussen de binnen- en buitenruimten”, zegt Atelier PUUUR.

De Mekka-oriëntatie is ingezet om het gebouw een bijzondere, ruimtelijke beleving toe te kennen

Meer is hier verder te lezen.
Zie ook de ontwerpen.

1 REACTIE

 1. Hallo mede forum leden.

  Afgelopen week is Ouwerkerk Uitvaart in de fout gegaan. Een schandalige en niet meer goed te maken fout. Bij de repatriering van een overledene naar Marokko hebben ze “per ongeluk” een verkeerde overledene verstuurt.
  Bij aankomst op het vliegveld bleek bij controle van de papieren en de naam op de kist de verschrikkelijke fout. De overledene waarom het ging stond nog in de koeling in Utrecht. De familie is natuurlijk ontroostbaar.
  Ouwerkerk is tot diep in de nacht bezig geweest met verschillende instanties de zaak recht te breien. Natuurlijk was het kwaad al onherstelbaar geschiedt.

  De vraag blijft natuurlijk of de familie van de andere overledene op de hoogte gebracht is wat er met hun dierbare is gebeurd. De naam weet ik helaas niet. Als iemand zijn dierbare bij Ouwerkerk heeft liggen, raad ik aan om contact met hun opte nemen.
  Je kunt er wel vanuit gaan dat Ouwerkerk alles op alles zal zetten om dit niet in de openbaarheid te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.