Imane (14) spreekt over verbod

33

Een hoofddoekverbod op het Don Bosco College. En veel Volendammers die dat besluit openlijk steunen. Leerlinge Imane Mahssan (14) kent het onwrikbare standpunt en de reacties. Toch houdt ze voet bij stuk. Ze wil zo graag op school laten zien wie ze is.

De commissie gelijke behandeling gaf haar vorige week vrijdag gelijk. Het katholieke Don Bosco College mag haar niet verbieden een hoofddoek te dragen tijdens de lessen. De school heeft een dergelijk verbod niet op de juiste wijze vastgelegd, maar legt de bindende uitspraak voorlopig naast zich neer. Beide partijen overwegen nu naar de rechter te stappen en Imane Mahssan is inmiddels het middelpunt van een rel waarover de PVV al kamervragen heeft gesteld.

De veertienjarige moslima die eerder geen interviews wilde geven, vertelt, aan het Noordhollands Dagblad, dat het dragen van een hoofddoek ’nu eenmaal’ bij haar geloof hoort. ,,Op een gegeven moment ben je er volwassen genoeg voor. Wanneer dat is, bepaal je zelf. Voor mij is de tijd nu gekomen.’’

Het gehele interview is te lezen in de papieren versie van het dagblad.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.