Moskee weigert onderzoek

Een onderzoek naar de manier van lesgeven en de lesstof in onder meer een moskee in Tilburg-Noord is mislukt. Het moskeebestuur weigerde aan het onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut mee te werken.

Dat schrijft minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Het kabinet gaf in 2008 opdracht tot het onderzoek. Er was onrust ontstaan over anti-Westerse lesstof en hardhandig optreden tijdens de lessen. Minister Donner heeft de GGD nu gevraagd onderzoek te doen naar kindermishandeling in onder meer het islamitisch weekendonderwijs. Voor dit onderzoek is geen toestemming nodig van de moskee. Zo meldt Omroep Brabant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.