Zwangerschapsvoorlichting in het Arabisch

Het BovenIJ ziekenhuis start met een serie voorlichtingen in de eigen taal. Een avond met informatie over een gezonde zwangerschap en de bevalling, speciaal voor vrouwen die Arabisch spreken. Op donderdag 3 februari is van 19.30 tot 21.30 uur de eerste voorlichting in het Arabisch.

Initiatiefneemster Hatice Uz (foto) is verloskundige in het BovenIJ ziekenhuis. Uit ervaring weet zij dat taal van groot belang is voor een goede overdracht van informatie. De zwangerschap is een periode waarin vrouwen veel vragen hebben en op zoek zijn naar informatie. Als thuis dan de voertaal Turks of Arabisch is kan het zijn dat belangrijke onderwerpen onvoldoende begrepen worden. Reden voor Hatice Uz om samen met de zorgconsulentes Ouafa Rhaouti (Arabisch) en Fatma Hotaman (Turks) informatiebijeenkomsten in de eigen taal te organiseren. Op 3 februari is de eerste bijeenkomst in de Arabische taal. In mei 2011 volgt er een avond in de Turkse taal.

Op donderdag 3 februari wordt de avond gevuld met advies en praktische tips over een gezonde zwangerschap. Vrouwen die meer willen weten over zwanger zijn en bevallen en Arabisch spreken zijn van harte welkom. In de eigen taal krijgen zij meer informatie over verpleegkundige zorg en praktische zaken rondom bevallen in het ziekenhuis. Een lactatiekundige is aanwezig om alles te vertellen over het geven van borstvoeding Na de presentatie is er voldoende tijd om vragen te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.