Moslimbevolking groeit twee keer zo snel

De moslimbevolking zal de komende twintig jaar twee keer sneller groeien dan de andere bevolkingen. Tegen 2030 zullen de moslims meer dan een kwart van de wereldbevolking uitmaken. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Forum on Religion and Public Life.

De jaarlijkse groei van de moslimbevolking zou uitkomen op 1,5 procent, tegenover 0,7 procent voor de overige bewoners van onze planeet. Tegen 2030 zouden 79 landen een miljoen moslims of meer tellen. Nu zijn er dat 72. Meer dan zes op de tien moslims zouden in Zuidoost-Azië wonen.

Voor Europa voorspelt het onderzoeksbureau Pew dat de moslimbevolking de komende twintig jaar met een derde groeit, van 44,1 miljoen naar 58,2 miljoen. Zo meldt Het laatste Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.