Statenlid bedreigd na actie met hoofddoek

“Ik wist dat er zoiets zou gebeuren”, zegt het Noord-Hollandse Statenlid Naima Ajouaau (PvdA). De politica reageert vrij rustig op een anonieme dreigbrief die ze kreeg na een hoofddoekjesactie in het provinciehuis.

Ajouaau deed vorige week samen met twee andere Statenleden tijdens een vergadering een hoofddoek op, bij wijze van stil protest tegen het voorstel van de PVV om hoofddoekjes in het provinciehuis te verbieden. De Heerhugowaardse wilde met haar actie opkomen voor de rechten van vrouwen, meldt het NoordHollands Dagblad.

Een paar dagen later viel een anonieme dreigbrief bij Ajouaau op de mat. Een knip- en plakwerkje met onder meer de zin ’Jouw soort bestaat enkel uit provocateurs: duvel op uit Nederland.’ De politica heeft er bij de politie melding van gemaakt.

Haar mede-actievoerders Anna van Heijst (GroenLinks) en Louise Smits (SP) werden met rust gelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.