Kamer vindt hoofddoekverbod in OV ‘belachelijk’

De regeringspartijen VVD en CDA vinden het PVV-plan om hoofddoeken uit het streekvervoer in Noord-Holland te weren belachelijk. Afgelopen maandag zei PVV-Kamerlid Bontes in het tv-programma Pauw en Witteman het een prima idee te vinden om iemand met een hoofddoek uit een bus te laten halen.

Eerder opperde PVV-lijsttrekker in Noord-Holland Hero Brinkman het plan om hoofddoeken te weren uit het provinciehuis, maar ook uit het streekvervoer.

“Ik vind het een belachelijk plan”, zegt VVD-Kamerlid Van Nieuwenhuizen tegen de NOS. Zij vindt dat iedereen “moet kunnen aantrekken wat ze zelf willen en daar hoort ook een hoofddoekje bij, zolang je niet in een functie zit waarin je het gezag van de overheid moet vertegenwoordigen”.

Volgens Kamerlid Sterk van het CDA ziet ook haar partij niets in een hoofddoekjesverbod. “Ik denk dat ook de kiezers in Noord-Holland liever willen dat we overlast gevende jongeren aanpakken dan dat we ons druk maken over een Marokkaanse vrouw met een hoofddoekje die met de bus naar haar werk gaat.”

Ook de oppositie moet niets hebben van dit plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.