Roze imam komt naar Nederland

De Zuid-Afrikaanse imam Muhsin Hendricks, die ook wel de ‘roze imam’ wordt genoemd, komt naar Nederland. Dat heeft het COC Nederland vrijdag bekendgemaakt. Hendricks zegt dat de Koran homoseksualiteit niet expliciet afkeurt.

Volgens de moslimgeestelijke zijn er passages in de Koran waarin staat dat het bestaan van homoseksuelen zonder veroordeling wordt erkend. De Zuid-Afrikaanse imam zal op 19 februari op uitnodiging van het COC een conferentie in Amsterdam over homoseksualiteit bijwonen. Zo meldt dagblad Het Parool.

Het COC denkt dat de roze imam een nieuwe draai kan geven aan het Nederlandse debat over homoseksualiteit en de islam.

Zie de imam:

16 REACTIES

 1. Deze man als het waar is wat ze zeggen over hem, dat hij zegt dat de Koran homoseksualiteit niet expliciet afkeurt.. Is een Grote leugen van deze ”imam”. homoseksualiteit, is bij alle moslims bekend. Het is een zonde.

  In de naam van God de Barmhartige, de Erbarmer. De koran vertelt ons dat die daad voor het eerst door Lot’s volk is gepleegd. Nooit eerder. Zo staat ’t in de koran. God zegt in de koran: Lot zei tegen zijn volk: “Jullie plegen een gruweldaad die geen ander voor jullie heeft gepleegd”. Niemand had eerder zo’n daad gepleegd. Pas bij Lot’s volk kwam die aan het licht. God vernietigde hen en hun dorp waarvan Hij niets overliet. God wijst naar het verhaal van Lot’s volk in vele hoofdstukken van de koran als een waarschuwing aan de moslims om afstand te nemen van dat gevaarlijke verschijnsel. Want dat verschijnsel is strijdig met de waardigheid van de mens die door God is geëerd en verheven boven vele andere schepselen. God eerde de mens door hem verstand te schenken en een zuivere natuur. Hij sierde hem ook met kennis. Hij mag dus niet van die zuivere natuur afwijken. Als hij toch afwijkt, dan is er behandeling nodig. Zo beveelt de islam om dat verschijnsel voorgoed te laten verdwijnen.

 2. ongelovigen zullen van alles en nog wat proberen om zo een dat accentabel in de islam te maken.
  dat deze imam een homo is moet hij zelf weten maar om te vertelen dat het wel mag in de islam dat heeft hij mooi mis

 3. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door anyadebooij, Youssef Ballin. Youssef Ballin heeft gezegd: Kijk eens PVV'ers, een imam die uitlegt dat homoseksualiteit wél kan. http://tinyurl.com/45zaa8y , eat your tiny heart out #PVV. […]

 4. Laat die roze imam maar vertellen dat homosexualiteit niet verboden is vanuit de islam. En dan zulln alle homohaters die dat uitspreken in naam van de islam, beschaamd zwijgen.

 5. De dienaar heeft geen enkel recht om iets haraam of halaal te verklaren, oftewel toegestaan of verboden. Alleen de Almachtige bepaalt of iets verboden of toegestaan is, hetzij in de Alkoraan hetzij in de Soennah.

  Hoe kan een roze “Imam” iets toegestaan verklaren als Almachtige en zijn boodschapper (sala Allaaho 3alayhi wasalam) het verboden hebben? Dit roze ding is ziek, moge Allaah hem doen genezen en hem leiden. Hij is de Enige die daar toe in staat is.

  Het woord Imam, geleerde of scheick kan niet zomaar aan mensen toegekend worden. Deze titels zijn niet voor iedereen bestemd. Ga er voorzichtig mee om.

 6. Beste rachid

  Een moslim moet zijn mond open doen en spreken als hij ziet dat een imam , amir of cheigh iets fout doet of zegt.de profeet is ook door de sahaba wel eens gecorrigeerd bijvoorbeel een rakha te weinig gedaan.

 7. Abdel,

  7asbona Allaah wa ni3ma Alwakil, astaghfiro Allah li wa lak.

  Beste broeder,

  Besef wat je zegt. Ga voorzichtig te werk. Doe niet zomaar uitspraken over onze geliefde profeet vrede zij met hem.

  Onze geliefde profeet vrede zij met hem is een voorbeeld voor iedere mens dat ooit op aarde geleefd heeft. Hij is de Imam van alle profeten.
  De profeet vrede zij met hem is ma3soom wat inhoud dat hij nooit van zijn leven één fout heeft gemaakt. Kan ook niet anders.

  Doe nooit meer zulke uitspraken en toon berouw. Er heeft noout 1 persoon op de aarde geleefd die in staat was om onze geliefde profeet vrede zij met hem te corrigeren, immers, er viel niks te corrigeren. Alles wat onze geliefde profeet zei en deed, was met wijsheid met de wil van Allah 3aza wajal.

  Een moslim moet inderdaad zijn mond open doen wanneer hij iets fouts ziet bij wie dan ook (imam, scheick etc). dat is immers een verplichting in de Islam, zoals de geliefde profeet ooit zei, wie van jullie iets fouts ziet, moet hij het veranderen met zijn mond etc…Maar dat heeft wel zijn voorwaarden, als jij een fout constateerd bij iemand, moet je degene adviseren, wat ik nu eigenlijk bij jou doe. Het liefst onder 4 ogen, maar als het niet anders kan, dan publiekelijk, zoals nu. Maar dat is het onderwerp niet.

  Nogmaals broeder, doe nooit meer foute uitspraken (leugens, verzinsels) over onze geliefde profeet. Het kan zijn dat je je vergist hebt.

 8. Als homoseksualiteit niet zou mogen volgens de islam, dan discrimineert de islam (hoe je het ook wendt of keert of met andere woorden: gaat goedpraten/ interpreteren).

 9. Zelfs als homosexualiteit van de islam niet zou mogen, is er de grondwet in Nederland die boven de islam gaat. En waar gelovigen (in dit geval islamieten) en niet gelovigen zich aan dienen te houden.

 10. Broeders en zusters,

  Het gaat niet zozeer om wat mag en wat niet mag. Niet iedereen gelooft hetzelfde. Het gaat om acceptatie van de verschillen. Ik accepteer de aanwezigheid van homofilie, maar dat maakt mij geen lesbie

 11. ??? ????? : (( ?? ??? ??? ???? ?????)) . ?? ???? ??????? ?????? ?? ??? ?? ????? ?? ???? ? ?????? ???????. ??? ??? ???? ??????? ??? ?? ????? ?????? : (( ??? ??? ?????? ??? ??? ?????? )). ???? ??? ???? ??????? ???? ??????? ???? ??????? ?????? ?? . ?? ????? ?? ????? ?? ???? ??????? , ?????? ??? ??? ????. ??? ?? ??? ?? ???? ?????? ????? ????? ?????????. ?? ???? ?????? ??????? ?? ??? ????.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.