Docenten ICA doen aanvraag tweede school

5

Docenten van het Islamitisch College Amsterdam hebben in november 2010 een aanvraag voor een nieuwe islamitische school ingediend. Dit blijkt uit onderzoek van het VPRO-radioprogramma Argos, meldt AT5. Het Islamitisch College moet in augustus de deuren sluiten omdat de school niet aan de normen voldoet.

Eén van de aanvragers van de nieuwe school blijkt Redouan Iboualatsen te zijn. Hij is ook de initiatiefnemer van de thuisonderwijsaanvraag voor 97 leerlingen van de orthodoxislamitische school.

Nu blijkt dus dat het ICA ook een aanvraag indiende bij het ministerie van Onderwijs voor een nieuwe islamitische school. Wethouder Lodewijk Asscher laat in Het Parool weten niet blij te zijn met dit initiatief. Hij vindt het weinig geruststellend dat dezelfde mensen die het ICA runnen, een nieuwe school willen oprichten. “Ze hebben eerder laten zien dat niet te kunnen,” aldus Asscher.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here