Allochtone werkt minder door slechte gezondheid

Dat Turkse en Marokkaanse vrouwen relatief weinig werken, komt voor een belangrijk deel doordat ze vaker gezondheidsproblemen hebben. Om de arbeidsdeelname van deze groep te bevorderen, zou de overheid hier dus ook aandacht aan moeten besteden.

Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een dinsdag verschenen rapport over de gezondheid en arbeidsdeelname van allochtone vrouwen, meldt dagblad De Telegraaf. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap had om de studie gevraagd.

Uit het onderzoek blijkt dat van de autochtone dames 72 procent een baan heeft van minstens een uur per week. Onder hun Turkse (50 procent) en Marokkaanse (45 procent) seksegenoten is dat aanzienlijk minder.

„Vooral Turks- en Marokkaans-Nederlandse vrouwen rapporteren veel gezondheidsproblemen”, schrijven de onderzoekers. Overigens zijn er volgens het SCP nog meer oorzaken voor de lage arbeidsdeelname van allochtone vrouwen. Daaronder zijn hun relatief lage opleidingsniveau en een gebrek aan steun uit hun omgeving.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.