Marokkanen boos op ‘kliek’ koning

Ze zijn werkloos, gefrustreerd en willen verandering: Marokkaanse jongeren zijn niet anders dan hun lotgenoten in de rest van de Arabische wereld. Net als hun lotgenoten in Tunesië, Egypte of Jemen zetten ze Facebook, Twitter en YouTube in voor hun strijd tegen de corrupte regimes. Aanstaande zondag 20 februari organiseren de Marokkaanse jongeren hun grote protestactie ‘voor democratie en rechtvaardigheid’.

Maar er is een verschil met de demonstraties in andere Arabische landen: de Marokkaanse jongeren roepen niet op tot het vertrek van hun koning, de echte machthebber in het land. De Egyptische jeugd zong luidkeels dat Mubarak moest vertrekken. Maar op de Facebookpagina van de ‘Beweging van 20 februari’, een motor achter de komende protestdag, staat nergens dat de koning moet opstappen. Sterker nog: in een rap op die pagina (onder video) wordt de koning geprezen. Het lied eindigt met “Lang leve de Koning”. Niet Mohammed VI, maar de kliek om hem heen is volgens de opstandige rapper de kwaaie pier

Meer is hier verder te lezen.

Protesten_Marokko

7 REACTIES

 1. Ik kom juist van Marokko.

  En eerlijk gezegd ik ben tevreden dat ik hier in Nederland woon,

  Daar is het gewoon erg voor woorden. Geen infrastructuur, geen democratie, geen vrijheid van meningsuiting,

  En die Amazighzender is een lachertje,

  Hoe is dit nu mogelijk dat er maar één Amazighzender is voor 3 bevlokingsgroepen namelijk de Riffijnen, de Isousien en Atlas-Imazighen, terwijl voor de Arabieren (of Wannabé-Arabieren) die de minderheid uitmaken dat zij ongeveer 5 zenders hebben is dit geen belediging naar de Imazighen toe. Is dit geen slag in het gezicht?

  Hoe is dit nu mogelijk????

  Imazighen zouden ook 5 Amazighzenders moeten hebben, Marokko is een Amazighland

 2. Als ik kijk naar de eerste reactie dan zie je meteen dat men discrimineert op ras!
  Ik zou zeggen de meeste spreken toch Marokkaans!
  Als kijkt als referentiepunt vanaf de tijd voor Mohammed 6 en nu dan zie je dat er best veel is gedaan in een korter tijd!
  Als je marokko vergelijk met andere buren dan moet je zeggen, alhamdo li allah.
  Je moet niet Marokko vergelijken met Nederland beste mensen!
  Hier betaal je voor.
  In Marokko is alles wat je hebt van jou en de meesten betalen geen centen belasting!

 3. Azidane heeft gelijk, normaal gezien zou er op z’n minst 1 zender per Amazighvolk zijn in Marokko op z’n minst 1. We spreken hier over 3 verschillende Berbertalen en Berbervolken die miljoenen kennen die mix je toch niet allen te samen op één miezerig zendertje.

  De Sahrawies hebben hun eigen zender en radio, waarom kan het dan ook niet voor de Irifijen, de Isoussijen en de Imazighen n’Atlas. Alles is zo door één en gemixt het één tmazight begrijp je niet het ander weer wel, het is een boeltje. 1 Amazighzender per Amazighvolk. Als dat voor Sahrawis kan dan kan het ook voor de Imazighen. Of Darijisten of Berberslaven dit nu willen ofniet. Inchallah komt het, de Amazighbeweging is ermee bezig! Kwestie van tijd… de strijd gaat voort..

  Swa Gassa Swa Azekka Tamazight i bedda!

 4. jullie zijn echt grapig. wat praat jullie over zenders en radios.
  de groot probleem in marokko is werkloosheid en niet hoeveel zenders. de groot probleem in marokko verschil van salaris. als het deze problemen opgelost dan gaan we over infrastructuur praten. en als alle deze problemen opgelost mag van mij 1000000 berbers zenders en 1 Arabische zender.

  ons probleem zelf hierin nl wij discrimineren elkaar. terwijl wij zijn een volk met een geloof.

  ik hoor niemand van jullie over ons geloof. marokko is geen islamitisch land meer. overal alcohol. en h-oe-ren. dit moet ook op gelost worden.

 5. Weg met de Fassi Elite voor eens en voor altijd!!!!!!!! Abbas el Fassi stap op en neem de rest van je familie mee.. Lang leve een vrije Islamitische Marokko!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.