Britten zetten geld in op Arabische revolutie

Tunesië, Egypte, Bahrein… de Arabische revolutie grijpt om zich heen. Een Britse gokwebsite maakt daar graag gebruik van om geld te verdienen. Je kunt er geld inzetten op wie de volgende leider is die opstapt na volksprotesten in z’n land, schrijft het NRC.

Zo is het vooral cashen geblazen voor wie op de een of andere manier denkt te weten dat Bashar Al-Assad van Syrië het veld gaat ruimen: één pond inzetten is twintig pond verdienen. Die kans is dus klein volgens de Britten.

Jemen heeft de grootste kans z’n leider te verliezen, volgens de gokkende Britten. Bij het vertrek van Ali Abdullah Saleh verandert elke vier pond inzet in negen pond. Jemen wordt waarschijnlijk gevolgd door Jordanië (3/1), Algerije (4/1), Bahrein (4/1), Marokko (4/1), Libië (8/1), Iran (12/1), Sudan (16/1), Irak (16/1) en Saoedi-Arabië, op gelijke hoogte met Syrië (20/1).

3 REACTIES

 1. En zo wordt voor de zoveelste keer minachting getoond voor het lijden van Arabieren getoond door het zo “mensenrechten koesterende” Westerse wereld. Jarenlang gaan Arabieren gebukt onder armoe, corruptie, tirannie en een overheid die haar zakken gretig vult.
  Tijdens deze opstanden raken tientallen mensen gewond en worden gedood, maar de “menslievende” Westerse wereld meent er een spelletje ervan te kunnen maken. Waar is de Westerse wereld nu om de voor hun rechten opkomende Arabieren op te komen en hun te steunen hierbij? Het enige wat zij doen is gespannen afwachten wat de situatie zal brengen en te hopen dat de eventuele nieuwe regering ook zo goed de economische belangen van het Westen behartigt als de oude verrotte regimes.

 2. Aziz ,
  Ook terug ?
  Prachtig,maar waar is de rest Gozer,Adil en andere
  Juist nu is het van belang om de meningen te geven en te horen!!!!!
  Tegengas te geven aan de verziekers van dit forum !!!
  In Twenthe zeggen ze ” blie dat ie er bint”.

 3. Het westen steunt de Arabieren pas als ze er voordelen mee kunnen doen die groter zijn dan hun huidige belangen.
  Kijk nu naar het niet willen steuen van het LIbische volk dat nu wordt afgeslacht onder toeziend oog van de vrije wereld!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.