Rregime-Mubarak is corrupt volgens Al-Zawahiri

al-QaidaDe nummer twee van terreurnetwerk al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, heeft zich vrijdag voor het eerst uitgelaten over de opstand in zijn geboorteland Egypte. In een op islamitische websites gepubliceerde toespraak noemt hij het regime van de afgezette Egyptische president Hosni Mubarak corrupt. Een islamitische staat is volgens Zawahiri een gepast alternatief. Dat heeft de Amerikaanse monitoringsdienst SITE gemeld, volgens dagblad DePers.

De toespraak zou zijn opgenomen voordat Mubarak vertrok op 11 februari.

,,De realiteit van Egypte is een afdrijving van de islam en is er een van ideologische, politieke, financiĆ«le, morele en sociale corruptie”, aldus het terreurkopstuk. Hij kondigde aan dat hij met meer boodschappen voor de Egyptische bevolking naar buiten zal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.