Situatie Libië wordt grimmiger

De situatie in Libië wordt grimmiger door de aanhoudende protesten tegen de autoritair regerende leider Muammar Kaddafi. Alleen al op vrijdag zouden zeker 27 mensen zijn omgekomen. De politie en Kaddafi-getrouwe milities slaan met geweld iedere vorm van protest tegen het regime neer, schrijft PZC.

Betogers hebben echter ook bloed aan hun handen, aldus de website van de krant Oea die onder invloed staat van Kaddafi’s zoon Seif al-Islam. In Al-Baida, met ongeveer 250.000 inwoners de derde stad van het land, hebben betogers volgens de krant twee politieagenten gevangengenomen en korte tijd later opgehangen. De stad is volgens oppositiebewegingen in handen van de betogers.

Ondertussen haalt Kaddafi alles uit de kast om te voorkomen dat hij net als de leiders van Egypte en Tunesië het veld moet ruimen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.