Onduidelijkheid over betogingen

Het is onduidelijk of er vandaag in Marokko op grote schaal geprotesteerd gaat worden. Het regent momenteel in de hoofdstad Rabat, wat de opkomst naar verwachting geen goed zal doen. Bovendien meldt de staatstelevisie dat de betogingen zijn afgelast, maar dat kan een truc zijn om de opkomst te drukken, meldt de NOS.

Op televisie vertelde een van de organisatoren van het protest dat de demonstratie niet doorgaat omdat de oppositie het niet eens kon worden over de rol die het koningshuis moet spelen. Sommigen zien koning Mohammed VI het liefst helemaal vertrekken, terwijl anderen alleen zijn macht willen inperken.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen de straat opgaan, maar de organisatoren hopen op duizenden demonstranten in onder meer Rabat en Marrakesh.

De betogers eisen meer democratie, een nieuwe regering en minder macht voor de Marokkaanse koning.

Protesten_Marokko

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.