Koning Marokko niet eens met protesten

5

De Marokkaanse koning heeft voor het eerst gereageerd op de protesten van zondag in zijn land. Koning Mohammed VI zei dat hij niet zal “buigen voor demagogie”. Hij zei ook dat hervormingen alleen kans van slagen hebben als er sprake is van geleidelijke duurzame ontwikkelingen op sociaal en economisch gebied, meldt de NOS.

Tijdens onlusten in de Marokkaanse plaats al-Hoceima zijn gisternacht vijf mensen om het leven gekomen. Hun verkoolde lichamen werden gevonden in een bankgebouw, dat volgens de regering door betogers in brand was gestoken.

Zo’n 130 mensen raakten gewond, onder wie 115 politiemensen. In de Marokkaanse steden waar werd gedemonstreerd, zijn tientallen publieke gebouwen, winkels en banken beschadigd. Er zijn 120 mensen opgepakt, waaronder enkele minderjarigen.

Protesten_Marokko

52 REACTIES

 1. Ik ben het ook niet eens met het geweld die de demonstranten hebben gebruikt.
  De koning (en dus ook de regering) zijn al 10 jaar lang bezig om hele goede dingen te doen in Marokko en er is veel veranderd sinds 10 jaar geleden.
  Deze koning verdiend juist nu onze steun want een andere optie is er niet !
  met onze steun is het mogelijk om de hervormingen die de koning wil doorvoeren juist te versnellen.
  Er is een petities om de koning te steunen.
  http://marokko.petities.nl
  onderteken deze en stuur door naar je vrienden.
  Thanx

 2. En nog iets ik ben tegen een parlementaire monarchie die alleen geld kost en niets doet.
  Ik ben voor een constitutioneel monarchie.
  Er is geen verschil tussen berber en arabier tenminste zo voelt het bij mij.Ik ben verbaasd over sommige reacties, heb ik nou iets gemist of hoe zit het nou? Ik heb een vraag: wat mankeren nou de rifi’s? Wat heb ik als arabier wat jullie niet hebben? Laten jullie niet leiden door mensen die een eigen agenda hebben of een persoonlijk probleem. Werkloosheid en armoede heb je in Amerika ook en om dat probleem op te lossen moet een sterk sociaal en economisch basis gelegd worden en dat kost tijd.
  Irak 8 jaar later van de val van Saddam ook niet beter geworden!!!!!!!!!
  Denk even na en niet door emoties laten leiden

 3. de koning kan de regering hervormen, er is weinig gedaan in zijn 10 jaar aan de macht zitten, waar ik vandaar kom..noordoost van Marokko hebben niet eens stroom, geen drink water, en geen goede wegen..geen indistruel gebied waar mensen daar kunnen werken, wij leven daar nog in middel euwen…Marokko loopt nog achter

 4. Typerend is dat in landen waar het gemiddelde ontwikkelings niveau laag is, en dan wel zo laag dat men nauwelijks weet heeft hoe de rest van de wereld in elkaar zit en functioneert. Er is dan ook geen enkel kennis aanwezig hoe deze landen zich hebben ontwikkeld. En zij verwachten dat zij dat wel even in korte tijd gaan in lopen. Onzin,gevaarlijk, niet gestoord door enige kennis doch leunend op hun geloof als een klein kind zijn zin probeert te krijgen.
  Al worden zij een dan is dat tijdelijk, door afstand welke deze volken hebben met de rest van de wereld houd hu eenheid niet lang stand. Zij verachten de westerse wereld als of deze schuld heeft aan wat zij beleven. Is het niet dat zij een eigen leiders hebben gekozen om dat deze een vuist maakte naar de westerse wereld. En waar is die vuist nu. Wij in het westen leven in een wereld waar kerk en staat gescheiden zijn. Laat zij daar nu maar eens al daar mee beginen.

 5. Wij zijn allemaal Moslims, daat gaat het om.

  Om terug te gaan naar het onderwerp. Ik daag iedereen uit die beweert dat er vooruitgang is geboekt in Marokko onder leiding van koning Mohammed de zesde.

  Wisten jullie dat (in) Marokko…..
  – de hoogste precentage van de Noord Afrikaanser landen heeft wat betreft analfabetisime?
  – de hoogste precentage van de Noord Afrikaanse landen heeft wat betreft armoede?
  – sekstoerisme het hoogste is van alle Arabische landen en Islamitische landen?
  – 1400 000 kinderen leven die niet naar school kunnen terwijl ze leerplichtig zijn? het hoogste precentage van Arabische en Islamitische landen?
  – de gezondheidszorg zeer slecht is en zeker voor arme mensen?

  Zo kan ik wel doorgaan…..

  Natuurlijk is er vooruitgang, zeker wat betreft infrastructuur en toerisme, dat ontkent niemand. Alhoewel dat erg langzaam is, maar Alhamdolillah is er vooruitgang. Maar kan beter, veel beter.

  Mijn reactie is alleen op degene die beweren dat het goed is in Marokko. Nee, in Marokko is het harstikke slecht. Waarom leven er miljoenen Marokkaanen in het buitenland?

  We moeten kritisch zijn, we moetenm de realiteit onder ogen zien. Natuurlijk is het voor rijke toeristen als wij makkelijk praten, maar praat eens met de armen die in dorpen leven zonder water, elektiriciteit, levensmiddelen, scholen, en zonder aandacht, het is triest.

  Moge Allah Marokko beschermen tegen crimenelen en begleiden naar het goede volgens de wet van onze geliefde Heer.

 6. @Goed gesproken, van der Veen. De hoofdoorzaak van de onrust in de landen in het Midden – Oosten en Noord – Afrika is de ideollogie van de islam die eeuwen lang de bevolking dom en ongeletterd hield. Maar nu via internet en andere media grenzen wegvallen, zie je de gevolgen van de onderdrukking. Mensen staan op tegen totalitaire regimes en dictators. Er is geen houden meer aan.

  Islam die alles bepaald en dus armoede en onderdrukking in stand houd, gaat nu omvallen.

 7. van der veen,bemoei met je eigenleven,laat ons met rustmhet is ons land een die gaan wij opbouwen,een wat kerk betreft;we hebben geen kerk oftewel we zijn moslims dus gelukkig geen kerk,kom niet aan ons geloof een doe wat jou goed dunkt.

 8. peter loop geen leugens over de islaam te verspreiden,de mensen zijn dom gehouden door de blanken met hun verdeel een heers,elke islamitische land was bezet een kijk maar naar de landkart van elke arabische land ,die zijn door jullie met kracht zo verdeelt zonder insteming van de bevolkig,wat heeft dat met de islam te maken
  jullie hebben ons uitgebuit,jullie hebben onze landen uitgebuit een verkracht een nu is het de schuld van de islaaam?rot toch op zeg,onze landen werden bezet een onze rijkdommen gestolen,een dictators aan de macht gezet door jullie een jullie geheimediensten,een wie jullie niet willen die is voor jullie niet goed een dan vallen jullie zijn land binnen een schieten alles kapot zo als in irak,wie had sadam aan de macht geholpen,ga ons niet de les voor lezen ,we weten hoe het in elkaar ziet,de islam is de oplossing,die geeft iedereen zijn rechten,maar wat voor ons goed is is natuurlijk voor jullie niet goed want jullie willen voor altijd over ons blijven heersse een meer niet,elke probleem is door jullie veroorzaakt,marokko was heel noord afrika een kijk nu naar de kaart hoe ze het hebben verdeelt ,gewoon rechte lijn een klaar,jullie zijn een plaag voor ons alle rijkdommen jatten jullie een wij worden tegen elkaar uitgespeelt,dus kom aub niet met dat gelul over de islaam.lange leven de islam

 9. Lang leven de KONING… Wat ik laatst heb gezien, de koning gaf duidelijk aan, loop / schreeuw en ik zal naar jullie luisteren. Dat heeft hij zeker de afgelopen jaren gedaan. Hij is goed bezig. Alleen zeer jammer dat wij als marokkanen DOM bezig zijn. Ik ben een berber en mijn vrouw is arabier. We zien elkaar als Marokkannen en hellemaal ALS MOSLIMS!!!! We moeten samen sterk zijn en staan. We moeten blij zijn wat we zijn, en WIJ blijven hoe we ZIJN. Marokkaan blijft Marokkaan. Luister niet naar Blanko’s. Ze doen alsof. SAID heel netjes van jou. We moeten ze laten zien WAT wij zijn. We zijn niet allemaal SLECHT. Wij zeggen ook niet dat ALLE NL Pedo’s zijn. Tijd om samen op te staan, hand aan hand. Zowel Berber / Arabier / Turk enz enz Maar ALS MOSLIMS. We zijn Slim en niet DOM. Dit is wat ze aan ons ZIEN. INSHALLAH Gaan WIJ met z’n alle opstaan in Europa. Laat we ver terug gaan… Waar komen alle blanke mensen vandaag…..??? Het zijn ook afrikanen. Onze ouders hebben Euro zo gemaakt.

 10. @said. De waarheid komt hard aan. Daar kun je wel het uitgekauwde koloniale europa verhaal aan plakken, maar dat excuus gelooft niemand meer. Islam die alles overheerst geeft geen oplossing, maar onderdrukt en buit alleen maar uit.

  Een strikte scheiding van geloof en staat is het begin van een oplossing.

 11. Ongelooflijk hoe sommige Marokkanen die in het buitenland leven, zich blind staren op die leuke 4 weken vakantie! En dan maar roepen dat Marokko vooruit gegaan is. Vraag je je nooit af, waarom je neef of nicht van 35 jaar nog niet getrouwd is? Waarom de stroom (als die er al is) regelmatig uitvalt? Waarom er geen fatsoenlijk drinkwater is of helemaal geen water? Waarom een weg die in januari aangelegd wordt, in april alweer aan het afbrokkelen is? Waarom je als Amazigh uit Nador of Al hoceima bij de gemeente naar binnen stapt een iemand uit Oujda tegenover je hebt, die geen woord Tmazight spreekt? etcccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc!

  Mensen hebben hun mond vol hier over de Islam, kan iemand mij uitleggen wat er islamitisch is aan Marokko??

  @Farid: Waren de Tamazight meisjes op ofzo, dat je met een Arabisch meisje getrouwd bent?

  @Rachid: Als je met feiten komt, dan reageert niemand meer op je, dan vallen ze allemaal stil. Goed gesproken broeder!

 12. Is het niet verstandig als wij 2 maart gaan stemmen , zijn jullie Wilders vergeten die is er nog hoor!!!!!
  Best Refino je kan niet in 10 jaar tijd alle dorpen voorzien van alles en nog wat. Ik kom uit de stad Kenitra en daar zijn ook gebreken moet ik de koning de schuld geven.
  Die man heeft sinds 1999 een zwaar taak gekregen wat hadden wij daarvoor?

 13. Best Peter,
  Geef je mening niet als je niet weet waar het over gaat.
  De weters wereld poept alerlei kleuren poep deze dagen , Zij hebben de volkeren daar altijd onderschat en nu ……………..
  Altijd de Islam aanvallen, we zijn moslims en we blijven moslims willen jullie dat of niet en de moslimsbroeders partij in Egypte is nu gelegaliseerd en dat is de democratie.
  Moslim zijn volgens jullie zin, vergeet het maar

 14. @loyaal:

  Je moet inderdaad de koning de schuld geven, want die wilt geen macht uit handen geven.
  Er gebeurt niks zonder dat hij dat niet weet. Als je de baas wilt zijn, dan draag je ook alle verantwoordelijkheid voor wat er mis gaat.

  Laat hem om te beginnen maar eens de markt openen voor alle bedrijven en niet alleen de Franse.
  Een mooie 2e stap, is om niet bij iedereen die iets groots wilt beginnen in Marokko de helft aandeel te eisen.

  Beste loyaal, Geert Wilders kun je wegstemmen, maar hoe wilde je dat doen bij de koning en zijn vrienden?

 15. Rifeno, je kan wel de koning de schuld geven, maar volgens mij begint het bij je zelf, ipv punten noemen wie de schuldige is. Je weet dondersgoed hoe mensen zijn. Je weet dat iedereen aan zich zelf denkt. Je weet dat iedereen op zijn plaats wil zitten. Bv bij gemeente, en later zijn zoon of familielid binnen haalt. Is dat de schuld vd koning? Je hebt gelijk, er zijn mensen die een hoge nivo hebben, en iets kunnen bereiken. Mensen die goede studie hebben gedaan. Maar dat zit echter bij burgers zelf. Zij durven niet, dit is ook de mogelijkheid om iets te laten zien, of veranderen. Zowel berber of arabier of zwella of wat dan ook. Het zijn allemaal hetzelfde kerel. Markt openen voor alle bedrijven is er al!!!!!

 16. Rifeno, Als de stoepen niet afgemaakt zijn in Kenitra is het de schuld van de koning?
  De koning houdt zich bezig met grote zaken Sahara bijvoorbeeld en ons verenigen en die laatste vind ik belanrijker.

 17. Trouwens ik heb geluisterd naar de toespraak van de koning en ik hoorde helemaal niet dat hij tegen de demonstraties was en ik versta arabisch heel goed, ik weet niet waar dat bericht vandaan komt. Volgens mij heb ik wat gemist!!!!

 18. @Loyaal en Farid:

  Snappen jullie het nou niet of willen jullie het nou niet snappen?

  Nogmaals en tevens de laatste keer!

  De Koning (en de door hem aangestelde overheid) is de vader.
  Wij het volk zijn de kinderen.

  De vader heeft ons niet goed opgevoed en let niet op wat er gebeurt, dus worden wij vanzelf slecht, want er is niemand die ons het goede voorbeeld geeft of terug fluit wanneer we een fout begaan.

  En aangezien de vader (de koning dus) zelf ook slecht is, dan kun je niet anders verwachten dat zijn kinderen (het volk) ook slecht worden.

 19. Rifeno, ook voor de laatste keer , grote infrastructurele opbouw kost 30 a` 40 jaar tijd en misschien meer dat heet ”nationbuilding” en ook het gedrag van de mens kost tijd om te veranderen( corruptie),

 20. handje kussen , is gewoon schande, slaven handel.
  en emirates bouwen in marokko, is schande als je zegt ik ben marokaans tegen die midden oosten.
  denken gelijk aan dat je zus of dochter of moeder een sletje is.

  ze hebben een boordel van marokko gemaakt, we worden de arabsch thailand genoemd, dus fukkk deze koning. en zijn zus, neukt met spaanse gozer van stieren gevecht. tazzzzz..

 21. Rifeno zegt:

  Ongelooflijk hoe sommige Marokkanen die in het buitenland leven, zich blind staren op die leuke 4 weken vakantie! En dan maar roepen dat Marokko vooruit gegaan is. Vraag je je nooit af, waarom je neef of nicht van 35 jaar nog niet getrouwd is? Waarom de stroom (als die er al is) regelmatig uitvalt? Waarom er geen fatsoenlijk drinkwater is of helemaal geen water? Waarom een weg die in januari aangelegd wordt, in april alweer aan het afbrokkelen is? Waarom je als Amazigh uit Nador of Al hoceima bij de gemeente naar binnen stapt een iemand uit Oujda tegenover je hebt, die geen woord Tmazight spreekt? etcccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc!

  Mensen hebben hun mond vol hier over de Islam, kan iemand mij uitleggen wat er islamitisch is aan Marokko??

  @Farid: Waren de Tamazight meisjes op ofzo, dat je met een Arabisch meisje getrouwd bent?

  @Rachid: Als je met feiten komt, dan reageert niemand meer op je, dan vallen ze allemaal stil. Goed gesproken broeder!

  ——————————————————————————————————————————

  Rifeno zegt:

  Ongelooflijk hoe sommige Marokkanen die in het buitenland leven, zich blind staren op die leuke 4 weken vakantie! En dan maar roepen dat Marokko vooruit gegaan is. Vraag je je nooit af, waarom je neef of nicht van 35 jaar nog niet getrouwd is? Waarom de stroom (als die er al is) regelmatig uitvalt? Waarom er geen fatsoenlijk drinkwater is of helemaal geen water? Waarom een weg die in januari aangelegd wordt, in april alweer aan het afbrokkelen is? Waarom je als Amazigh uit Nador of Al hoceima bij de gemeente naar binnen stapt een iemand uit Oujda tegenover je hebt, die geen woord Tmazight spreekt? etcccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc!

  Mensen hebben hun mond vol hier over de Islam, kan iemand mij uitleggen wat er islamitisch is aan Marokko??

  @Farid: Waren de Tamazight meisjes op ofzo, dat je met een Arabisch meisje getrouwd bent?

  @Rachid: Als je met feiten komt, dan reageert niemand meer op je, dan vallen ze allemaal stil. Goed gesproken broeder!

  Vraag jij je nog of waarom je nicht van 35 niet getrouwd is? Dat komt door die hoerenlopers als jij! Jullie komen met beloftes van dat je met haar zult gaan trouwen, onteerd haar en laat haar achter in de berg!
  Jij bent één van die ondankbare mensen! Loop je het gemeentehuis in, dan ga je Arabisch praten! Als je hier het gemeentehuis in Friesland inloopt ga je ook geen Friesch praten. En jij moet nu eens gewoon je bek gaan houden met je 4 weken vakantie, ik ga toevallig 3x per jaar 2 weken naar Marokko en dan zie je alsnog de positieve veranderingen. Al deze uitspraken zeggen meer wat over jou, dan over de veranderingen. Als jij aangehouden wordt in Marokko ben je één van de velen die de agent gauw 100dh in zijn pet steken, zo komen die veranderingen nooit.

  Ik ben een Berber en ben Arabisch opgevoed, ik spreek beide talen maar aan Berbers heb je niet veel als je het Noord-Oosten uit bent ga daar maar eens over nadenken. Ik ben met Berberse getrouwd geweest en heb haar gepakt op vreemdgaan, nu ben ik gelukkig getrouwd met een Arabische. Houd gewoon je bek en bespaar mensen je onzin!

 22. niet eens met die die spanjaard getrouwd, onbesneden lul zuigen tazzzz…
  25% van inkomsten in marokko gaan naar de koningkelijke famillie, en al die bedrijven die hij opent in marokko a dombos, zijn eigen bedrijven. geeft mensen werk en maakt 100keer meer.
  plus alle grond van maroc is verkocht naar buitenlanders, wat bezitten marokannen daar aub. niks

  elektrisiteit bedrijf frans, water bedrijf frans, gas frans ,telefoon company geen een is marokaans, allemaal emirates en kuwait. hotels van buitenlanders investeerders, wij mogen zelfs sommige strandenni binnen in ons eigen land.. kan je dat voorstellen als marokaan mag ik op mijn eigen grond niet lopen omdat een buitenlander het heeft gekocht tazzz…

  koning, handje kussen buigen.. taz

 23. @ atlas leeuw:

  Anatallah oe3alik, door mij ervan te beschuldigen naar de hoeren te gaan geef je meteen al je niveau aan!

  Misschien is jou en mijn nicht niet getrouwd, omdat jij en ik geen vrouw uit Marokko willen maar een die hier opgegroeid is in Nederland. De mannen daar, kunnen zichzelf amper onderhouden, laat staan dat ze er een vrouw en kinderen bij nemen!

  Niemand die jou verbiedt in Friesland om Fries te praten in het gemeentehuis! En niemand die de baliemedewerker verbiedt om Fries te praten!

  Wow, nu val ik bijna van mn stoel af, want jij gaat maar liefst 3 hele keren per jaar 2 hele weken op vakantie! Nou sorry kerel dat ik nog met jou in discussie durf te gaan, jij bent Marokko expert!
  Dat jij het je kan veroorlover om 3 keer per jaar naar Marokko te gaan zegt al genoeg in tegenstelling tot de mensen daar of niet?

  Als die agent een fatsoenlijk salaris kreeg, dan zou hij die 100DH nooit aannemen. Ga jij maar eens elke dag in de brandende zon staan, om vervolgens 250 of 300 euro te krijgen, waarvan je de huur moet betalen, eten, drinken, kleren en je gezin onderhouden!

  Je bent een Amazigh en geen Berber, leer je hier nog iets over je identiteit. Dat je ouders jou Arabisch hebben opgevoed, geeft aan dat ze een minderwaardigheidscomplex hebben.

  Stop ook maar meteen met Nederlands leren en praten, want zodra je antwerpen voorbij bent verstaat niemand je meer. Laten we met zijn allen Engels praten, dan verstaan we elkaar allemaal. Ik word gewoon misselijk als ik dit lompe argument voor ze zoveelste keer hoor.

  Dus omdat jij een idioot bent van wie de vrouw vreemd gegaan is, zijn alle Timazighin slecht?

  Houd gewoon je bek atlas-ezel en bespaar mensen je onzin!

 24. Beste mensen,

  Weten jullie wel wat er zich afspeelt in de wereld? De mensen in Tunesie, Egypte zijn niet voor neits de straat opgegaan. De mensen zijn jaren lang onderdrukt en dom gehouden. Buitengesloten op alle fronten waar een mens recht op heeft. Uiteindelijk hebben zij hun doel wel bereikt. Nu is het zelfde gaande in Libie en andere A rabische landen.

  Gelukkig is de situatie in Marokko lang niet zo erg als in deze landen. Maar het is ook nog lang niet goed. 1ding waar we het met zn alllen over zijn is dat de corruptie in Marokko wijdverspreid is. Er is veel armoede, heel veel dingen gaan gewoon niet goed, ik wil ze hier niet eens opnoemen anders ben ik morgen niet klaar. Dat die mensen de straat op zijn gegaan is natuurlijk hun goed recht om hun recht op te eisen. Hier zijn we het allemaal over eens toch? Tuurlijk het moet wel op een vreedzame manier gaan. Laten we nou niet roepen dat de Koning niet deugt. Hij doet tenminste zijn best om de situatie in Marokko te veranderen. Tuurlijk het kan en moet beter!!!! Het probleem in Marokko zijn de bestuurders zowel op lokaal als landelijk niveau. Dit zijn de grootste dieven, stelen alles van de bevolking. Deze mensen moeten aangepakt worden. De Koning weet wat er zich afspeelt in Marokko. Hij doet ook zijn best om deze mensen te bestrijden!!! Laten we met zn alleen wij Marokkanen de handen in 1slaan en werken aan de toekomst van Marokko.

 25. Jongens Jongens. Hou het AUB allemaal netjes. Ipv elkaar aanvallen. Ik ben berber en Arabier. Dag Desoordels word je gezien als MOSLIM. wanneer gaan we echt een keer normaal met elkaar en elkaar helpen. Dit is wat Wilders en z’n heksen willen zien met hun bezems. Ons weg vegen. Iedereen heeft gelijk, iedereen weet het beste. Kijk naar de toekomst, waar gaat dit heen en wie lacht er het laatste? Wilders en zijn hekseketels of bush of Bin laden? Wij niet! Inshallah krijgen WIJ de kans

 26. weet je wat moet ophouden in marokko en in Nederland onder de Marokkaanse Nederlanders. Het steeds maar generaliseren. Wij riffijnen zijn beter, wij rifijnen zijn zus en zo. Vraag je oma en je opa waarom ze naar de Marokkaanse binnensteden zijn gevlucht toen de hongersnood was aangebroken, omdat je in de rifgebergte nix te vretten had. Dus iedereen die anti- arabisch Marokkaans is, wees blij dat je opa en oma door de Marokkaanse arabier is opgevangen en dank zij die arabier leef je nog.
  Voor de domme rifijnen onder ons, er bestaat geen Marokkaanse arabier. Iedere Marokkaan heeft berberse/ amazigh bloed in zich. Dus domme riffijn hou op met generaliseren en laat dat over aan je grootoma!

 27. De riffies zijn de oorzaak van de meeste ellende in Marokko sorry maar dit is gewoon een keiharde feit telkens als er gereld word ergens is het door riffies zowel vroeger als nu de met hun altijd hetzelfde verhaal hier zijn ze bijna allemaal criminelen daar zijn het relshoppers en drugsdealers. Marokko zonder de rif zou een paradijs zijn!!!!!!!!!!!!!!! de koning doet zoveel voor julli een nog zijn jullie er niet blij mee!!! ondankbare riffies!!!!!!!

 28. Peter ga nou niet zitten liegen en denken dat jij hoger of beter bent dat wij. Deze regimes danken juist hun macht door het volk steeds bang te maken voor Islamisten. In de tijd waar de Islam in de arabische wereld heerste was juist een tijd van bloei, kennis en wetenschap. De grondleggers van baschaving, sterrenkunde, wiskunde, geneeskunde, scheikunde, enz Dat zijn MOSLIMS. Lees eerst hoe Europa is verlicht voor dat jij denkt dat jij iets voorstelt. Doe eerst kennis over jouw eigen geschiedenis. Dus hou dat PVV leugens voortaan bij je. Begin jij je nu te schamen? zielig onwetend mannetje…

 29. @Lallek:

  Vraag je vader en moeder waarom de Rif nu overspoeld is door armoedige Arabieren die werken voor de helft van het geld? Je doet alsof in de rest van Marokko alleen Arabieren wonen. Wonen er in de meeste van die steden niet hele grote groepen Imazighen (soussa, chleuh). Dus aan de Arabische barmhartigheid ligt het niet, want de Riffijnen in die tijd werkten voornamelijk voor de Fransen die daar plantages hadden.

  @Meknesi:

  In tegenstelling tot de Meknesis bijvoorbeeld, zijn de Riffijnen mensen van eer. Ze pikken het niet om onderdrukt en achtergesteld te worden. Helaas staat jou soort Meknesi bekend als hoeren (zowel de jongetjes als de vrouwen), want de Europeanen en de Arabieren uit het Midden-Oosten komen niet naar Meknes en die andere zogenaamde “koningssteden” voor het lekkere eten.

  Als ik de keuze moet maken tussen een relschoppende drugsdealer te worden of een (man/kind)hoer, dan ga ik lekker rellen en dealen.

 30. Meknesi, jij en geheel meknes zullen nooit op berbers lijken. Kijk maar alleen naar Tanger, toen berbers actief in Europa bezig waren en flink aan het bouwen in Tanger. Wie heeft Tanger als hoeren stad gemaakt. Ja eerste gedachten zijn juist. Wie zijn Marokkanen sukkel? Geen meknes.

 31. Oproep aan alle marokkanen!!!!!!!!
  De discussie gaat totaal de andere kant op. Arabier eb berber gaan elkaar uitschelden. Ik ben geboren, getogen, gestudeerd…..alles in Marokko berbers en arabieren door elkaar ik heb nog nooit gevoeld dat een spaning is tussen al die mensen.
  Best berbers, wij haten jullie niet dat is echt niet waar, sinds mijn kinder tijd het is mij altijd verteld dat de berbers zijn trots mensen en hebben de onavanhekelijkheid aan Marokko gebracht. Maar zij hebben wel een rebel karakter.
  Iets belangrijk de mensen die achter 20 februari actie waren hebben een totaal ander agenda die willen echt niet berbergebied rijk maken. Ze zijn links activisten, homoseksuelen ……… een van heeft zelfs meegedaan met actie van het verbranden van de KORAN en heet OUSSAMA ELKHLIFI kijk filmpjes op you tube en facebook. Je hoeft maar 20 fevrier maroc in te drukken en krijg je alle informatie. Die groep mensen zijn ook voor de POLISARIO. Weet a.u.b waar het over gaat laat je niet opwarmen door Aljazeera waarom hoor je nooit iets over katar in Aljazeera is toch raar!!!!!!!!!
  Er is zelfs een foto gesignaleerd op facebook van De directeur van Aljazeera met Livni van israrel.
  Trap niet in

 32. Waarde landgenoot Rifeno,

  Of je je nou Marokkaan, Nederlander, Berber, Amazigh, Riffie of Moslim voelt maakt mij geen hol uit. Je mag zijn wie je bent en voelen wat je voelt. Immers, daar demonstreren die miljoenen mensen in de arabische wereld toch (mede) voor?

  Wat mij opvalt is dat jij stelt dat de koning een voorbeeld voor je moet zijn en jou goed zou moeten opvoeden. In welke mate heeft Beatrix dan geholpen in jouw opvoeding???

  Opvoeding is naar mijn mening primair een taak/verantwoordelijkheid van je ouders (die brengen je universele dan wel islamitische normen en waarden bij) waarvan ik twijfel dat jou die zijn bijgebracht, getuige je scheldkanonnades hiervoor.

  Nog zieliger vind ik je slachtofferrol waarin je kruipt en het zogenaamd wil opnemen voor een bevolkingsgroep (Rif, Berber, Amazigh or whatever) waarvan jij toevallig deel uitmaakt. Alsof deze mensen daarom vragen. Wat jij doet is je bevolkingsgroep collectief voor paal zetten met het al dan niet bewust uitlokken van een Berber vs Arabier discussie, maar dit terzijde.

  Als je je bewust bent van wat je hiervoor zegt en ook nog meent wat je zegt heb ik 1 vraag voor je.

  Waarom is in heel fucking Marokko vreedzaam gedemonstreerd en zijn er uitgerekend in “jouw” gebied onschuldige werkende mensen in brand gestoken/vermoord door “jouw” mensen van eer?

  In afwachting van je reactie verblijf ik,

  Een landgenoot.

 33. nu je nou berber of arabier bent we zijn allemaal galqoelah okeejj ga geen onderscheid maken want wij als moslims hebben elkaar wereldwijds nodig kijk maar eens in libie en alle andere landen die aan de beurt komen onze koning kan er niks aan doen de regering beslist alles zij stoppen drievierde deel van het geld die ze krijge in hun zakken en een vierde die gaat naar marokko en dan zeggen ze tegen de koning ja hoor het gaat allemaal perfect wees een mens en ga geen onderscheid maken

 34. Loyaal en maghrebi, top TOP. jullie hebben gelijk. Ik hoop dat er echt tijd komt dat WIJ samen leven en hand en hand laten zien dat WIJ moslims zijn en landgenoten. Samen staan we sterk. Ze lachen ons uit. Ik ben een trotsMarokkaan en gelukkige Moslim. ook dat ouders uit Rif komen. Ik Hou van Marokko en Moslim zijn en ZE zullen het nooit uit mij halen. inshallah voor iedereen.

 35. De vergelijking hier tussen Beatrix en Mo6 is zo scheef als maar kan.
  Waar mo6 alle macht heeft in Marokkoo (koning, afstammeling van de profeet (vzmh), geestelijk leider, oppermachthebber van de troepen etc. heeft Bea feitelijk geen drol te zeggen in Nederland.

  Opvoeding komt niet uit de lucht vallen. Wanneer een overheid haar bevolking systematisch dom houdt, zowel op religieus vlak als op educatief vlak, dan zal er van de opvoeding weinig terecht komen.

  Jij doet waar je mij van beschuldigt, je werpt je hier op als de beschermheer aller Marokkanen. Kan me niet herinneren dat ik of andere bekenden van mij daar om gevraagd hebben! of was je ons vergeten bij je rondgang?

  Oujda, Tanger, Marrakech zijn de demonstraties ook uitgelopen op geweld. Maar als je alleen maar naar de Marokkaanse staatstelevisie kijkt, dan zul je dit niet weten. Misschien een verklaring van je tomeloze blinde liefde voor een overheid diet weinig goeds heeft gebracht.

  Wat die mensen daar in die bank deden en wie ze zijn en waar ze vandaag komen is nog door niemand bevestigd, behalve door de Marokkaanse staatstelevisie. De ervaring met Arabische staatstzenders leert ons dat die vol propaganda zitten.

  En voor al die onbenullen die echt denken dat het de overheid is die steelt, en dat de koning zo hard zijn best doet en eigenlijk niet weet dat ze stelen. Het is de koning die deze mensen aan heeft gesteld en het is de koning die ze in het zadel laat!!!

 36. @maghrebi:

  Als ik een grapjas was, dan had ik er mijn beroep van gemaakt.

  Weerleg mijn propaganda eens met feiten dan?
  Jezelf verschuilen achter simpele opmerkingen schijnt voor velen een uitweg te zijn hier.

 37. @Loyaal:

  Tip nummer 1: mocht je dyslexisch zijn, dan raad ik je aan om hulp te zoeken, want het is
  R I F E N O en niet refino.

  Tip nummer 2: het soort slappe en lullige opmerkingen dat je maakt, dragen niks bij aan de discussie. Ook voor jou geldt, met jezelf verschuilen achter simpele opmerkingen kom je nergens.

 38. Rifeno dan,
  Discussie, er valt in behoud geen discussie met jou.
  Ik heb net een mailtje van Aljazeera binnen, die willen een interview met je.
  Ik verschuil niet achter simpele opmerkingen. Als je zo tegen bent begin dan DE REVOLUTIE niemand hou je tegen, toch
  De mazzel

 39. Het is trouwens dyslectisch, excuus daarvoor.

  Ik heb net een mailtje binnen van de RAM, ze willen je gratis naar Marokko vliegen.
  Ze zijn trots op je blinde nationalisme. Als je een lift nodig hebt naar het vliegveld, dan zet ik je wel af. Met alle liefde zelfs, dan help ik je meteen met uitschrijven bij de GBA, opzeggen ziekenfonds etc.

 40. HA-HA wat zijn we weer hilarisch bezig en wat zijn we weer eens aardig tegen elkaar. Rifeno een foutje is menselijk wist je nog. Of bestaat dat niet bij jullie riffies???????????? -xxx- gmiliaa 4 ever

 41. Ik snap niet waarom iedereen hier de schuld van alles bij Irifijen legt. Alsof Irifijen de enige zijn die in opstand zijn gekomen demonstraties waren er van El Hoceima en Imzouren tot in Casa, Rabat, Tiznit, Marrakech enz.

  Wat ik ook zielig vind zijn die zogenaamde Marokkaanse chauvinisten die een tijdje geleden nog zeiden dat alles goed gaat in Marokko en dat enkel de EU Marokkanen alles dramatiseren, verdraaien etc. Nu zien ze een opkomst in Marokko en gaan ze gelijk panikeren. Maar jah een blinde chauvinist blijft dan ook voor altijd blind. Iemand die niet verder kan geraken dan allah-alwatan-almalik zal ook niet snappen wat het volk nu juist wilt en nodig heeft en naar streeft. Demoniseer de betogers maar, de revolutie is begonnen. Wel moet ik zeggen dat die relschoppers het ook niet bij het juiste eind hebben, banken in brand steken enz dat is gwn barbaars. Vreedzame protesten hoort de boodschap te zijn.

 42. Lang leve de Revolutie, weg met de Fassi Clan, de Corruptie, het vriendjespolitiek, de overheidsdiefstal, de zakkenvullerij, de racisme enz. Lang leve een vrije Islamitische Marokko!!!!!!!

  Vive la revolutionnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!

  Eerste stap jegens een democratische Islamitische Marokko is = het verwijderen van Abbas El Fassi en hem berechten voor zijn corrupte schandalen waarbij hij betrokken (affaire annajaht, affaire dchayra..) is. EN zo verder gaan tot alle corrupten aangepakt zijn in de regering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here