Sancties tegen Kaddafi en zijn naasten

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft in de nacht van zaterdag op zondag unaniem een resolutie aangenomen tegen het regime van de Libische leider Muammar Kaddafi.

Daardoor mogen Kaddafi en zijn naasten niet meer reizen en worden hun banktegoeden bevroren, meldt NU.nl.

Daarnaast krijgt het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag de opdracht om de gebeurtenissen in Libiƫ te gaan onderzoeken. Het ICC is het eerste permanente internationale hof voor oorlogsmisdaden en andere zware internationale misdrijven.

Resolutie 1970 treft zestien mensen: Kaddafi zelf, zeven zonen, een dochter en zeven andere sleutelfiguren van het bewind in Tripoli. De maatregelen tonen ”de vastbeslotenheid van de internationale gemeenschap om achter het Libische volk te staan”, zei de Britse gezant bij de VN.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.