Docent mogelijk weer aan het werk

Het is de bedoeling dat de docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die vrouwen wegens zijn islamitische geloof geen hand wil geven, weer aan het werk gaat. De onderwijsinstelling wil hem herplaatsen en heeft hier ook een adviseur voor ingehuurd. Dat zei een woordvoerder dinsdag.

De man besloot enige tijd geleden na een bedevaartsreis naar Mekka dat hij vrouwen geen hand meer wil geven. Het college van bestuur had hier geen bezwaar tegen, onder meer omdat de docent dames wel respect betuigt door ze met een buiging te begroeten. Een behoorlijk aantal studenten, de centrale medezeggenschapsraad en burgemeester Eberhard van der Laan hadden hier echter fikse kritiek op.

De man gaat de komende tijd diverse gesprekken voeren met collega’s en een delegatie studenten. Dat moet volgens de woordvoerder van de HvA uitwijzen of er sprake is van ”een werkbare situatie”. Dat is volgens het college van bestuur belangrijk, ook al is het nog steeds van mening dat het tonen van respect niet per definitie het geven van een hand inhoudt, meldt Het Parool.

Mogelijk gaat de docent per 1 april weer aan het werk.

5 REACTIES

 1. Deze meneer moet gewoon meteen aan de slag joh. Ik begrijp t probleem niet.
  Het niet geven van een hand is niet gelijk aan het geen respect hebben.
  Deze heer(docent) is een zeer respectvolle man tegenover vrouwen, mannen, kinderen. Iedereen.
  Waarom laten we deze man niet in zijn waarden. Hij is open geweest in zijn brief en heeft precies uitgelegd waarom.
  We moeten in Nederland zo langzamerhand gaan veranderen en andere culturen en religies volledig accepteren. Als wij van t weekend in een jurk willen rondlopen door de stad kunt u dat toch ook niet verbieden voor ons.
  Wat is ONRESPECTVOL vind tegen de vrouwen, betreft de billboards met ontblote vrouwen en de Wallen en andere rosse buurten. Hier hoor je niemand over, behalve misschien de SGP, maar die wordt snel de mond gesnoerd.

  Hij geeft de vrouwen juist geen hand uit Respect voor die vrouwen.
  Ik weet moeilijk te begrijpen voor Sandra en Willem, maar dit is de waarheid.

  Met vriendelijke groet Nordin( ex-studiegenoot van deze docent)

 2. Als je in het weekend in een jurk wilt lopen dan moet je dat inderdaad helemaal zelf weten. In een werknemer/werkgever-relatie (en zeker in de (semi-)overheid heb je dat niet helemaal zelf te weten. Ik kan immers ook niet in me blote tokus voor de klas gaan staan als ik dat zou willen, zelfs niet in mijn metal-shirtjes etc.

  Bovendien vind ik het nogal een drogredenering dat zolang je er maar open over bent in een brief dat het dan maar geaccepteerd moet zijn. Als ik straks een brief schrijf dat ik vanaf morgen niet-blanken geen hand meer geef dan word ik per direct uitgeflikkerd en volkomen terecht.

  En ‘we’ moeten in Nederland zo langzamerhand veranderen? Daar begrijp ik totaal niks van. Dat mensen met een achtergrond van migratie (of met ouders met een degelijke achtergrond) dat poneren. Je komt hier naar toe om een eocnomische reden. Dat het welvaartsniveau hier hoger is heeft veel redenen. Belangrijk ook een rationele samenleving. En dan heb je als doel om Nederland te veranderen naar de situatie waar je (of je ouders) vandaan zijn gekomen. Dank je de koekkoek. Mensen moeten maar eens ophouden om speciale regelingen te willen alleen omdat ze een denkbeeldige vriend hebben.

 3. Gerechtigheid zal altijd winnen, hoe dan ook, want Allaah houd van gerechtigheid.

  Deze man gehoorzaamt enkel zijn Schepper en niemand ander.

  Hou vol en moge Allah je bijstaan broeder. Wij houden van je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.