PVV tegen Marokkaans cultureel centrum

De Marokkaanse overheid opent in juli 2012 een Marokkaans cultureel centrum in Amsterdam. De bedoeling is de banden tussen Marokkanen en Nederlandse Marokkanen te versterken en de emancipatie te bevorderen.

PVV-leider Geert Wilders reageerde vandaag direct op de aankondiging door Kamervragen te stellen aan de minister van Binnenlandse Zaken. Wilders meent dat integratie juist wordt tegengewerkt door het centrum, dat zich zal richten op een Marokkaanse cultuur. Hij vindt dat de Marokkaanse overheid ‘zich op geen enkele wijze dient te bemoeien met Marokkanen in Nederland’. Zo meldt dagblad Het Parool.

Achmed Baâdoud (PvdA), stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Nieuw-West, zegt juist erg blij te zijn met de komst van het centrum. ”Het wordt gefinancierd door de Marokkaanse overheid. Marokko laat zo zien echt wat te willen doen aan de achterstand van Marokkanen in Nederland.”

Marokko heeft een pand tegenover Artis aangekocht voor het centrum. Baâdoud: ”Prachtige locatie. Midden in de stad, het wordt niet ergens weggestopt. Dat zegt wel hoe serieus ze dit nemen in Marokko.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.