Wilders welkom in nieuwe moskee Amsterdam

7

Gesponsord door Koeweit en toch liberaal: de splinternieuwe moskee in Amsterdam Slotervaart. Kom maar door met dat hoofddoekjesdebat.

Elke nieuwe moskee, of-ie nou bij Ground Zero komt of in Lutjebroek, wekt wantrouwen. Dus ook dit gebedshuis bij het Abraham Staalmanplein in Slotervaart, de wijk waar Mohammed B. opgroeide. En dan zou de tent ook nog eens gerund worden door FION, de club die volgens de AIVD de Nederlandse tak van de Moslimbroeders is.

‘Maar FION staat er nu helemaal buiten’, vertelt Yassin Elforkani. De imam begrijpt dat alles onder een vergrootglas ligt, en kiest daarom liever voor transparantie. ‘Het geld komt deels van het ministerie voor Religieuze Zaken van Koeweit, dat 1,3 miljoen euro bijdraagt aan de koopsom van 2,4 miljoen. De rest moeten we zelf ophoesten.’

Is dat niet gek? ‘De Koeweiti die de moskee financieren, kwamen er niet uit met FION’, zegt Elforkani, die hen overigens niet als fundamentalisten beschouwt. ‘Toen hebben ze mij gevraagd. Ik heb ja gezegd, op voorwaarde van absolute onafhankelijkheid. Want ik wil geen inmenging vanuit het buitenland

Meer is hier verder te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here