Helmond wil jongeren nog harder aanpakken

De gemeente Helmond wil alles op alles zetten om het negatieve beeld om te buigen. EenVandaag kwam afgelopen week met een reportage waaruit bleek dat overlast van Marokkaanse jongeren niet is afgenomen, ondanks allerlei dure projecten. Volgens EenVandaag zijn buurtbewoners nog steeds bang en voelen ze zich bedreigd.

De gemeeente wil nu extra acties ondernemen, meldt Omroep Brabant. Zo worden ouders en overige gezinsleden van overlastgevende jongeren onder de loep genomen, om te controleren of er nog boetes openstaan en om te kijken of ze een uitkering krijgen.

Ook wil Helmond de ‘code 500’ invoeren om aan mogelijke ‘meldingsmoeheid’ van inwoners van Helmond tegemoet te komen. Inwoners hoeven dan als ze een melding door willen geven alleen de code door te geven. Ook wil de gemeente kijken of het mogelijk is om anoniem een melding te doen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.