Evacués spreken van ‘bloedbad’ in Misrata

Aanhangers van de Libische leider Muammar Kaddafi richten een slachting aan in de westelijke stad Misurata. Op straat liggen lijken en in de ziekenhuizen verblijven tal van gewonden. Dat meldden evacués uit de stad maandag. Volgens de rebellen zijn er al meer dan tweehonderd doden gevallen.

Misurata is de derde stad van Libië. De bevolking kwam halverwege februari in opstand tegen het regime van Kaddafi. Zijn troepen wisten de meeste steden in het westen te onderwerpen, maar in Misurata duren de opstand en de aanvallen voort. Luchtaanvallen door de internationale coalitie hebben de belegering van de stad tot dusver niet kunnen opheffen. „Ze gebruiken tanks tegen burgers. Kaddafi is bereid iedereen te doden”, aldus een gewonde evacué. De rebellen vroegen maandag om meer hulp van de coalitie.

Inwoners van de stad vertellen verder dat sluipschutters vanaf daken op mensen schieten en dat artillerie wordt gebruikt in dichtbevolkte delen van de stad, met vernietigende gevolgen. Buitenlandse schepen evacueerden maandag honderden gewonden uit de stad. Een schip uit Turkije dat werd geëscorteerd door gevechtsvliegtuigen en marineschepen, nam 250 gewonden mee. Het vaartuig moest snel vertrekken toen zich op de kade een grote mensenmassa verzamelde. Duizenden mensen moesten achterblijven

Meer is hier verder te lezen.

Libie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.