Franse moslims steeds vaker onder vuur

Karima heeft iets bedacht. Als de politie haar aanhoudt omdat ze een gezichtssluier draagt, zal ze de sluier afdoen. Zodra de agenten uit zicht zijn doet ze hem weer om. Als dat niet werkt, dan blijft ze voortaan thuis, of gaat ze weg uit Frankrijk.

Franse moslima’s die hun gezicht bedekken met een sluier moeten wel iets bedenken. Op 11 april wordt een wettelijk verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het openbaar van kracht. Vrouwen die de wet overtreden riskeren een boete en een strafblad. Ook kunnen ze op cursus worden gestuurd.

Dinsdag besprak de conservatieve UMP, de partij van president Nicolas Sarkozy, op een rondetafelconferentie hoeveel ruimte islamitische gebruiken en de islam zelf moeten krijgen in Frankrijk, een strikt seculiere staat met een overwegend katholieke bevolking. Moslims liggen steeds meer onder vuur in Frankrijk. Dat er volgend jaar presidentsverkiezingen worden gehouden en het rechts-extremistische Front National zijn aanhang weer ziet groeien hangt hier ongetwijfeld mee samen. Ook de angst voor een nieuwe stroom migranten uit islamitische landen als gevolg van de onrust in de Arabische wereld kan een rol spelen.

Minister van binnenlandse zaken Claude Guéant zei maandag voor de Franse radi “De toename van het aantal moslims en van bepaalde gedragingen zorgt voor problemen. Er is geen reden waarom het land de ene godsdienst meer rechten zou moeten toekennen dan godsdiensten die voorheen waren verankerd in ons land”.

In Trappes, een voorstad van Parijs met 29 duizend inwoners, wonen veel moslims. Het is een van de weinige Franse plaatsen waar wel eens een gesluierde vrouw op straat te zien is

Meer is hier verder te lezen.

hoofddoek

1 REACTIE

  1. let op mijn woorden als daar de hel niet door breekt mogen jullie op mij spugen, parijs,vrouwen met hoofdoek een boete of strafblad geven in parijs. ze hebben een contract getekend voor rellen. je gaat zien wat daar gaat gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.