Moslims in Zoetermeer voelen zich onveilig

4

“We voelen ons niet veilig. De gemeente en de politie moeten nu echt iets doen om de veiligheid in en om de moskee te verbeteren”, aldus Mohammed Boudadi, voorzitter van de moskee Al Quibla in Zoetermeer. Het spiksplinternieuwe pand van de moskee aan het Kerkenbos werd dit weekend beklad met racistische leuzen. Volgens het bestuur van de moskee is de maat vol.

Het is niet de eerste keer dat de moskee doelwit is. Zo werd in 2009 een molotovcocktail naar binnen gegooid. Deze zorgde voor grote schade. En ook het tijdelijke pand in Rokkeveen waarin de moskee zit, nu de nieuwe moskee wordt gebouwd, werd al eens door vandalen beklad.

Miloud Zizaoui, penningmeester van de moskee, is ervan overtuigd dat het geen incident en kwajongensstreek is. “Dit moet nu worden aangepakt voor er echt iets erg gebeurt want dan ben je gewoon te laat”, aldus Zizaoui. De beide heren hebben een gesprek met politie en gemeente hoe er nu verder wordt gehandeld. Volgens de bestuursleden is één ding duidelijk: er moet gehandeld worden

Meer is hier verder te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here