‘Rechters gebruiken al Sharia’

Nederlandse rechters passen regels uit moslimlanden toe. Dat concludeert PVV-leider Geert Wilders maandag in De Telegraaf.

Als voorbeeld noemt hij een zaak uit 2009 waarin een Somalische man het vaderschap van een kind van zijn ex-vrouw ontkende. Op basis van het ’traditionele islamitische recht’ werd hij volgens Wilders in het gelijk gesteld.

In Utrecht wees de rechtbank vorig jaar een verzoek om echtscheiding af omdat volgens het Marokkaanse familierecht eerst een verzoeningspoging moet worden gedaan, stelt Wilders. De vrouw in die zaak heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit, schrijft NU.nl.

Volgens Wilders zijn er ook gevallen waarbij een huwelijk als ontbonden werd beschouwd omdat de vrouw volgens islamitisch gebruik was verstoten. Alle wetten en verdragen moeten volgens de PVV-leider worden gewijzigd zodat dit niet meer kan gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.