Rabat – vanaf 9 juni 2011 in de bioscoop

Op 9 juni brengt Benelux Film Distributors de film RABAT uit. Deze film is het filmdebuut van Jim Taihuttu en Victor Ponten van Habbekrats. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door de jeugdvrienden Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi en Chico Kenzari.

RABAT is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Chico Kenzari). Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse kust. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap naarmate ze dichter bij Rabat komen steeds verder onder druk.

RABAT is de eerste lange speelfilm geregisseerd door Jim Taihuttu en Victor Ponten, oprichters van Habbekrats en geproduceerd door Julius Ponten en Frieder Wallis. De afgelopen jaren waren zij met Habbekrats verantwoordelijk voor een groot aantal succesvolle en bekroonde videoclips (o.a. voor Dio & Sef, Pete Philly & Perquisite, Flinke Namen en The Partysquad), korte films (waaronder drie bijdragen aan NPS Kort!), documentaires en campagnes. Eind 2009 maakte Habbekrats met Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi en Chico Kenzari de korte film WOLKEN #2, die gratis online werd gedistribueerd in samenwerking met platenlabel TopNotch. Met RABAT maakt Habbekrats eindelijk de stap naar het grote doek. Naast hoofdrolspelers Nasrdin, Achmed en Chico, bestaat de cast uit onder andere Slimane Dazi (UN PROPH├łTE), Mohamed Majd (LE GRAND VOYAGE, SYRIANA), Mohamed Ben Brahim (CASANEGRA), aanstormend Frans acteertalent St├ęphane Caillard en de Belgische theaterlegende Jacqueline Bir.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.