Libische oppositie vraagt grotere rol VS

De Libische oppositie heeft woensdag in Doha, de hoofdstad van Qatar, het Amerikaanse leger opgeroepen een belangrijkere rol te spelen in de NAVO-campagne tegen Libië. De oppositie overlegde in Doha met westerse en Arabische gezanten over de situatie in Libië.

Woordvoerder van de rebellen Mahmoud Shammam zei dat een grotere rol van de VS nodig is, omdat er anders meer burgerslachtoffers zullen vallen, meldt BN/De Stem.

“Toen de Amerikanen er nog bij betrokken waren, was de missie heel actief en was die meer gericht op de bescherming van burgers”, zei Shammam. “De NAVO is erg langzaam in haar reactie op deze aanvallen tegen burgers.” Meer aanvallen zouden de militaire patstelling moeten doorbreken. De VS hebben echter al laten weten zich alleen op de achtergrond te willen bewegen.

De kroonprins van Qatar, Sheik Tamim Bin Hamad Al-Thani, is ook van mening dat de patstelling doorbroken moet worden, in het voordeel van de opstandelingen welteverstaan. “Het is tijd om het Libische volk te helpen zichzelf te verdedigen”, zei hij. Hij noemde de rebellen ‘slechts zichzelf verdedigende burgers’.

libie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.