‘PVV discrimineert met moskeeverbod’

De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond collectief een voorstel van de Partij voor de Vrijheid (PVV) afgekeurd om geen nieuwe moskeeën meer te bouwen in Den Haag. De grootste oppositiepartij had hiertoe in een motie opgeroepen.

Alle partijen reageerden fel en vrijwel alle fracties spraken van discriminatie, omdat de PVV geen problemen heeft met andere religieuze huizen.

“Ze discrimineren als ze stellen dat de gemeente alle gelovige mensen moet faciliteren in het vinden van een gebedsruimte, behalve moslims”, stelde fractieleider Inge Vianen van GroenLinks volgens BN/DeStem. “Dat dergelijke uitspraken steeds meer als normaal worden beschouwd, doet daar niets aan af.”

De eenmansfractie van de Islam Democraten stelde zich „zeer gediscrimineerd te voelen”. De Haagse Stadspartij (HSP) sprak van een “pure provocatie”.

moskee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.