Noord-Holland verwerpt hoofddoekjesmotie

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben maandagmiddag een PVV-motie verworpen om geen provincieambtenaren aan te nemen die een hoofddoek dragen. Behalve door de zeskoppige PVV-fractie werd de motie alleen gesteund door Meino Schraal, CDA-Statenlid van Iraanse afkomst.

De PVV vindt dat hoofddoekjes als symbool van de islam onderdrukkend zijn voor de vrouw en de integratie tegenwerken.

Brinkman zei dat hij er persoonlijk geen moeite mee zou hebben als hij te woord zou worden gestaan door een provincieambtenaar met een hoofddoekje, maar dat burgers daar wel problemen mee zouden kunnen hebben, meldt het Reformatorisch Dagblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.