De Halal Hypocrisie

“If animals have been subjected to cruelties in their breeding, transport, slaughter, or in their general welfare, meat from them is considered impure and unlawful to eat (haram). The flesh of animals killed by cruel methods (Al-Muthiah) is carrion (Al-Mujathamadh). Even if these animals have been slaughtered in the strictest manner, if cruelties were inflicted on them otherwise, their flesh is still forbidden food (haram).”

The late Imam B.A. Hafiz al-Masri of the Shah Jehan Mosque in Woking, United Kingdom

Het is dat ik niet in elke calamiteit die ons overkomt de bestraffende hand van God zie, anders zou ik geneigd zijn het nakende verbod op het slachten volgens de islamitische ritus als straf van God te zien. Een straf voor de afgelopen decennia waarin wijzelf de slacht volgens de islamitische ritus willens en wetens uit gemakzucht en om het slijk der aarde te grabbel hebben gegooid. Slechts een kleine minderheid binnen onze geloofsgemeenschap heeft zich van meet af aan nooit bij deze gang van zaken willen neerleggen. Zij hebben kosten nog moeite gespaard om zich te houden aan de naleving van de regels en de daaraan verbonden randvoorwaarden die een correcte slacht naar de letter en de geest van de islamitische ritus met zich meebrengt. De overgrote meerderheid suste ondertussen zijn geweten met allerlei smoezen en uitvluchten en consumeerde vrolijk vlees dat slechts gedeeltelijk voldeed aan regels van onze religie, en vaak zelfs dat niet.

Hoe kunnen wij nu naar eer en geweten opkomen voor het behoud van de slacht volgens de islamitische ritus en daarin door niet-moslims serieus genomen worden als wij decennialang diezelfde ritus halfhartig hebben nageleefd? Al die tijd hebben wij ons geweten gesust achter de schaamlappen van het gegeven woord van de man achter de toonbank en de halal-etikettering op etalages en verpakkingen

De gehele column is hier verder te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.