Dure reisjes Aboutaleb en wethouders

De Rotterdamse burgemeester en wethouders hebben vorig jaar voor ongeveer 96.000 euro aan buitenlandse reizen gemaakt. Dat blijkt uit een overzicht dat aan de gemeenteraad is gestuurd.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is de grootste reiziger van het stadsbestuur. Hij is er vorig jaar tien keer op uitgeweest. Zo heeft hij in februari samen met zijn vrouw de contacten aangehaald in New York en Chicago. Ook heeft hij een samenwerkingsovereenkomst getekend met Shanghai, de finish van de Tour de France in Parijs bijgewoond en 400 jaar handelsbetrekkingen met Marokko gevierd in Casablanca.

In totaal is het stadsbestuur 22 keer op reis geweest, schrijft het Algemeen Dagblad. De reizen dienen vooral om Rotterdam te promoten in het buitenland en verdere samenwerking te bevorderen. De duurste reis staat op naam van de burgemeester. Zijn zevendaagse trip naar Braziliƫ kostte 28.000 euro.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.