Al-Qaeda bedreigde Marokko eerder

Extremisten hebben Marokko bedreigd, drie dagen voor de terreuraanslag in de stad Marrakesh, waarbij donderdag vijftien mensen onder wie een Nederlander om het leven kwamen. Dat bleek vrijdag, toen een video werd geplaatst op YouTube. De film, waarin het dreigement werd geuit, zou maandag zijn opgenomen.

Op de opname zouden leden van de terreurorganisatie al-Qaeda in de Maghreb (AQIM) te zien zijn. Het gaat om vijf personen, van wie er één een masker draagt. „Ik richt mij tot de moslimwereld in zijn algemeenheid en tot Marokko in het bijzonder, dat zonder genade oorlog voert tegen moslims”, aldus een van de mannen.

Tijdens de terreuraanslag op café-restaurant Argana in Marrakesh stierf een 33-jarige Nederlandse man, zo meldde het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. Een Nederlandse vrouw en een Nederlandse man zijn zwaargewond geraakt. De slachtoffers maakten deel uit van een reisgezelschap.

Argana is populair bij buitenlandse toeristen en is gelegen aan het Djemaa el Fna-plein, een belangrijke toeristische trekpleister. De laatste grote terreuraanslag door radicaalislamitische militanten in Marokko had in 2003 plaats in Casablanca. Toen kwamen 45 mensen om het leven.

Het is nog onduidelijk hoe de aanslag is uitgevoerd

Meer is hier verder te lezen.

Marrakesh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.