Marokkaanse ouderen slachtoffer fraude

Zorg declareren die niet geleverd is en het volle pond rekenen voor niet-gekwalificeerde medewerkers. Volgens een klokkenluider die zich meldde bij actualiteitenprogramma EenVandaag, wordt dat op grote schaal gedaan door thuiszorgorganisatie H+B.

Ook zouden dochterbedrijven maar een klein gedeelte van de gemaakte zorgkosten uitgekeerd krijgen van H+B en zou het bedrijf medewerkers onderbetalen. In het bedrijf zou zo’n 40 procent van de kosten worden gespendeerd aan overhead, schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens EenVandaag zijn vooral eerstegeneratie Marokkanen het slachtoffer van de fraude. Zij zijn het Nederlands vaak niet machtig en zijn daardoor makkelijke slachtoffers, omdat ze weinig kennis hebben over het Nederlandse zorgsysteem.

H+B is in Den Haag gevestigd en richt zich naast thuiszorg ook op arbeidsbemiddeling en een GGZ voor de jeugd.

1 REACTIE

  1. waarschuw ouderen die gebruik maken of gebruik willen maken van thuiszorg voor de volgende organisaties die vooral onder marokkaanse ouderen werven:
    rommana in adam
    opticura in den haag
    aya amsterdam

    Dit zijn de dochterbedrijven geleid door marokkaanse directeuren die verantwoordelijk zijn voor het inzetten van niet gekwalificeerd personeel en declareren van niet gewerkte uren. Mensen ga niet met ze in zee. Mijn ouders hebben alleen problemen met ze gehad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.