Imam moedigt kinderen aan te sporten

Ouders moeten doordrongen zijn van de waarde van sport. Dat is de strekking van een brief die de Rotterdamse imam Mohammed Ali vorige maand heeft geschreven en die de coördinatoren van de schoolsportverenigingen kunnen overhandigen aan vaders en moeders.

Allochtone kinderen in Rotterdam zijn minder vaak bij een sportvereniging aangesloten dan hun autochtone leeftijdsgenoten. Zij worden doorgaans ook minder door hun ouders gestimuleerd te sporten. Rotterdam Sportsupport tracht dit te veranderen. Samen met de Nederlandse Sport Alliantie (NSA) heeft de organisatie de hulp ingeroepen van imams. Het leidde er vorige maand toe dat in zes moskeeën werd gepredikt over de waarde van sport en bewust ouderschap. In de Essalam-moskee, de grootste moskee van Europa, namen er ruim 3.000 islamieten met een Marokkaanse achtergrond kennis van, meldt dagblad De Echo.

De betreffende imam, Mohammed Ali, is ook de afzender van een brief die Rotterdam Sportsupport in veelvoud heeft bezorgd op alle scholen die zijn aangesloten bij een schoolsportvereniging. De coördinatoren kunnen het in Nederlands, Turks en Arabisch beschikbare schrijven bijvoorbeeld overhandigen tijdens een ouderavond. De achtergrond: veel coördinatoren vinden het moeilijk ouders te doordringen van de voordelen die sporten met zich meebrengt en hoe belangrijk het is dat de ouders hierbij betrokken zijn. De brief moet gewicht in de schaal leggen.

Mohammed Ali schrijft bijvoorbeeld dat Allah zegt goed voor lichaam en geest te zorgen. ‘En één van de zaken die hieronder vallen, is het waken over een goede gezondheid middels lichaamsbeweging en sport.’

Over betrokkenheid van ouders bij sporten: ‘Het is een plicht van de ouders om hun kinderen aan te moedigen om te sporten en te bewegen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.