Moslimbroederschap officieel erkend in Egypte

De vroeger in Egypte verboden Moslim Broederschap is onder de naam Vrijheid en Gerechtigheid nu officieel als partij erkend. Dit heeft het Egyptische staatspersbureau MENA dinsdag gemeld. De Broederschap kan als legale partij nu meedoen aan de parlementsverkiezingen van september.

De Broederschap geldt als een van de best georganiseerde blokken in het Egypte van na de val van Hosni Mubarak. De groepering werd opgericht in 1928, maar in 1954 officieel verboden. Het verbod weerhield de Broederschap er niet van een krachtig sociaal netwerk op te bouwen. Kandidaten van de Broederschap, die vanwege het verbod alleen konden meedoen als onafhankelijken, kregen bij de parlementsverkiezingen van 2005 twintig procent van de stemmen, bericht Nieuws.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.