Kieskompas in het Arabisch voor Egypte en Tunesië

Radio Nederland Wereldomroep en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) komen met een Kieskompas in het Arabisch en Engels voor de verkiezingen in Tunesië en Egypte. Dat maakten de organisaties vandaag bekend.

Politicoloog André Krouwel, bedenker van het Kieskompas, vindt het geweldig om samen met de Wereldomroep een Nederlands instrument beschikbaar te stellen in landen ‘waar het heel noodzakelijk is om burgers onpartijdig te informeren over waar politieke partijen voor staan’.

Omdat in de Arabische wereld en Afrika lang niet iedereen de beschikking heeft over internet, komt er ook een versie van het Kieskompas voor de mobiele telefoon. Ook wordt er gewerkt aan een kranteneditie van de stemhulp, meldt de Volkskrant.

Volgend jaar komt er ook een Kieskompas voor Marokko, Senegal en Kenia. Het is niet de eerste keer dat het Kieskompas over de grens gaat. Eerder was de stemhulp online in onder meer Canada en Zweden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.