Anass Achahbar: “Hier heb ik van gedroomd”

,,De bal doet hier soms een beetje gek.” Anass Achahbar (17) vertelt het met een voorzichtige lach. De jonge aanvaller leeft met het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar toe naar de openingswedstrijd op het WK, zaterdag tegen Congo. OnsOranje nam de eerste dagen op Mexicaanse bodem met hem door.

Wennen. Dat woord staat centraal voor Achahbar en zijn teamgenoten. Wennen aan het land, aan de omstandigheden, aan de hoogte en aan de temperatuur. ,,Het is hier rond de dertig graden”, vertelt de jeugdinternational. ,,Ik heb zelf een Marokkaanse achtergrond, dus ik ben het wel gewend, maar je ziet dat andere jongens er meer last van hebben.”

Dat geldt ook voor de hoogte. Onder 17 speelt haar eerste twee WK-wedstrijden in de groep in Morelia, een plaats op bijna 2000 meter hoogte. ,,Ik moet zeggen dat ik niet extra uitgeput ben na een training”, vervolgt Achahbar. ,,Andere spelers moeten er meer aan wennen. Je merkt wel dat de bal hier soms een beetje gek doet. Bijvoorbeeld met het inspelen. En ook het gras lijkt anders. Dat komt door de hoogte, denk ik.”

Spelen op een WK is ook voor de Feyenoorder iets unieks

Meer is hier verder te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.