‘Geen aapjes meenemen uit Marokko’

De stichting Moroccan Primate Conservation roept Nederlandse Marokkanen op om geen kleine aapjes meer mee terug te nemen van vakantie. De jonge Berberaapjes worden volgens de stichting op veel markten in Marokko te koop aangeboden. Jaarlijks komen naar schatting 300 aapjes in Europa terecht, vooral in Frankrijk, meldt De Telegraaf.

Woordvoerster Els van Lavieren schat dat er elk jaar ongeveer tien apen bij Nederlands-Marokkaanse gezinnen belanden. De beestjes blijken vaak niet als huisdier te handhaven en worden dan bijvoorbeeld aangeboden aan de Stichting AAP.

De stichting Moroccan Primate Conservation geeft voorlichting in Marokko over de nadelen van de handel in Berberaapjes. Zo neemt hun aantal de laatste jaren sterk af. De Nederlands-Marokkaanse actrice Nabila Marhaben, beroemd in de Arabische wereld, gaat zich als ambassadrice voor de stichting inzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.