Ritueel slachten verboden

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft vandaag (dinsdag 28 juni 2011) ingestemd met een verbod op het onverdoofd slachten van dieren. 116 Kamerleden steunen het plan. 30 leden stemden tegen.

Het verbod op onverdoofde rituele slachtmethoden zorgde afgelopen tijd voor grote onrust bij joodse en islamitische organisaties. Zij zagen het verbod als een beperking van de vrijheid van godsdienst.

Met name de Partij van de Arbeid worstelde met het standpunt. Vorige week stemde een meerderheid bij een partijraad tegen het wetsvoorstel.

8 REACTIES

 1. Wat is er toch aan de hand in het Westen ze beginnen steeds meer Islamitische zaken te verbieden (terwijl andere dingen nog steeds mogen zoals Moskeen bouwen enz maar voor hoelang nog als dit zo blijft doorgaan??). Waarom mogen we geen dieren onverdoofd slachten op traditionele religieuze ouderwetse wijze?? Waar gaat dit toch naartoe hoofddoekverbod, verbod op islamitisch slachten, verbod op minaretten, anti-moslimfilms,…. wat volgt? Verbod op het praktiseren van de Islaam??

 2. Nou dit is het begin van het einde voor Nederland, niet alleen de joden en de moslims in Nederland gaan geen Nederlandse vlees meer in Nederland kopen, wat dacht je van de grote export naar de islamitische landen in het midden oosten, Nederland maakt zo de boeren in Nederland kapot door hun idiote besluit, en waar eindigt dit , wat is de volgende stap, alle moslims moeten met een Rode ster gaan lopen nu !!! denk aan de jaren 40 !!!
  Dit is echt ongelofelijk en bizar voor worden, dieren zijn er voor gemaakt om geslacht te worden, en opgegeten door de mens, dat is de natuur, mensen moeten niet met zaken die god heeft bepaald
  gaan bemoeien. maar Islam zal alles overwinnen, wij verzinnen wel iets, mensen hebben al hun plannen klaar liggen, gaan lekker elke weekend naar België rijden en daar onze halal geslachte vlees halen, Nederland wordt wakker, moslims maak je p deze manier niet kapot, hebben het altijd overleeft, en zullen dit idiote besluit ook overleven.
  Wasalam alaikoum.

 3. Laten we 29 juni gaan aanhouden als de dag dat we werden bevrijd van de walgelijke uitlatingen en het zaaien van tweedracht door een fietsenhokslet !!!!

 4. Maar het is dus wel toegestaan om te slachten zonder verdoving als er geen religieuze grondslag is?
  Ik zou al die voorstanders van dit verbod willen aanraden om eens een kijkje te gaan nemen in het slachthuis waar men met die z.g. verdoving slacht.
  Ik ben er geweest en heb het gezien en meegemaakt hoe het dier kan lijden.
  En wat te denken van al het slachten op de boerderijen en hobbyclubs van konijnen en kippen.
  Het is gewoon een hypocriet teringverbod gebaseerd op onwetendheid en bedoeld om mensen in hun geloof aan te tasten en hun vrijheid van godsdienst in te perken.
  En precies wat Nabi zegt de economie zal er onder lijden en er komt meer illegale slacht en vlees zal ongekeurd worden geïmporteerd.
  Idioterie ten top gewoon uit hufterigheid!!!!

 5. De wet is de wet…voor iedereen.Als ik naar één of ander Moslim land ga met mijn vrouw moet ze ook niet met een te korte rok lopen,dat mag immers niet vanwege Islam.Maar hier moet alles kunnen.Wij moeten ons aanpassen en dit… beste vrienden zal nooit lukken ! er zullen NOOIT winnaars zijn in die strijd,enkel verliezers.
  En de grootste verliezers tenslotte op lange termijn zullen de allochtonen zijn. Werkgevers in Belgie gruwen nu reeds een allochtoon in dienst te nemen ( dus…wie verliest uieindelijk ? )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.